Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Συνεργασία ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα

Μπακογιάννης: Συνεργασία ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα
"Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας σημαίνει συντονισμός μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας", αναφέρει ο Κ. Μπακογιάννης
Η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αθήνα περιλαμβάνεται στο σχέδιο που παρουσιάζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Όπως σημειώνει, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας για τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών, την καταγραφή καταγγελιών και την άμεση διαχείριση προβλημάτων ασφαλείας.
Ο κ. Μπακιογιάννης εξηγεί ότι  «Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας σημαίνει συντονισμός μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας.
Σημαίνει συνεργασία, κοινές δράσεις και κοινές περιπολίες, ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά η μία υπηρεσία της άλλης».
Το πρόγραμμα, όπως επισημαίνει ο Κ. Μπακογιάννης, περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον που θα αποτρέπουν παραβατικές συμπεριφορές, όπως ενίσχυση του οδοφωτισμού και της καθαριότητας, αποκατάσταση χώρων που έχουν υποστεί βανδαλισμούς, αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων και δημιουργία κοινωνικών δομών για τους χρήστες ναρκωτικών.
Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει τα κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας, απαντά ότι θα ήθελε να ακούσει κριτική για το τι έκανε και τι δεν έκανε ο ίδιος κατά την εννιάχρονη ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση και τι προτείνει σήμερα για την Αθήνα. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά.
Αν την ξέρω.
Μια τέτοια κριτική είναι καλοδεχούμενη όσο σκληρή και αν είναι.
Η εύκολη κριτική δεν είναι χρήσιμη για την πόλη», τονίζει χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης