Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Watsa (Fairfax): Οι επενδύσεις απαιτούν φιλικές πολιτικές προς τις επιχειρήσεις

Watsa (Fairfax): Οι επενδύσεις απαιτούν φιλικές πολιτικές προς τις επιχειρήσεις
H συγχώνευση της Eurobank με τη Grinalia θα οδηγήσει στην εξυγίανση της τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ενισχύσει τα κεφάλια της ως συστημικής τράπεζας
Αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο Καναδός επιχειρηματίας και επικεφαλής της εταιρείας Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα στη Eurobank, τη Grivalia, στην ασφαλιστική Eurolife και σε άλλες εταιρείες.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή αναφέρει ότι «οι θετικές προσδοκίες για την πορεία της Ελλάδας τον ώθησαν στην απόφαση για συγχώνευση της Eurobank με τη Grinalia κίνηση που θα οδηγήσει στην εξυγίανση της τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ενισχύσει τα κεφάλια της ως συστημικής τράπεζας».
Αναφέρει ακόμη πως «δεδομένης της ύφεσης την οποία πέρασε η Ελλάδα δεν θεωρώ ότι είναι υπεραισιόδοξο να αναφέρει κανείς τη σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια για να αντισταθμίσει την τεράστια πτώση που υπέστη».
Ερωτηθείς για το ποιός είναι ο κύρος στόχος της συγχώνευσης αυτής ο Prem Watsa υπογραμμίζει πως «στόχος είναι να στηρίξουμε την διευθυντική ομάδα της Eurobank και της Grivalia με επικεφαλής τον Φωκίωνα Καραβία και το Γιώργο χρυσικό. Είμαστε μακροπρόθεσμοί επενδυτές και είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι θα σημάνει η συγχώνευση αυτή για την τράπεζα, τους έλληνες πελάτες της και την Ελλάδα» .
Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «δεν επρόκειτο για μια αμυντική κίνηση αλλά για μια ευκαιρία μεταμόρφωσης της Eurobank και της Grivalia.
Ο επικεφαλής της Fairfax απαντά και στο ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα κεφάλαια για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, υπογραμμίζοντας «ότι θα χρειαστούν» καθώς ,μέσω της συγχώνευσης η Grivalia θα  συνεισφέρει με περίπου 900 εκ ευρώ επιπρόσθετα κεφάλαια στη Eurobank.
«Η Eurobank θα γίνει η καλύτερη τράπεζα της Ελλάδος, με την ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση, καθώς θα διαγραφούν 7 δις. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων  από το λογαριασμό της. Με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα πάψει να υφίσταται για την τράπεζα και θα της επιτρέψει να αναπτύξει σημαντικά τη δραστηριότητα της στην ελληνιή οικονομία παράγοντας απόδοση άνω του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου» υπογραμμίζει ο Καναδός επιχειρηματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης