Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ριζικές αλλαγές σε οικονομία και ασφάλεια υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Lopez Obrador

Ριζικές αλλαγές σε οικονομία και ασφάλεια υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Lopez Obrador
To πιο οξυμένο πρόβλημα, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Lopez Obrador είναι αυτό της ασφάλειας
Ριζικές αλλαγές υποσχέθηκε ο νέος αριστερός πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador στην πρώτη του ομιλία, αφού ορκίστηκε ως πολιτειακός ηγέτης της χώρας αυτής της Κεντρικής Αμερικής.
Ο Lopez Obrador αναλαμβάνει την προεδρία του Μεξικού σε περίοδο κατά την οποία η χώρα αγωνίζεται να αφήσει πίσω της το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά.
«Ο μετασχηματισμός θα είναι διατεταγμένος και ειρηνικός αλλά παράλληλα ριζοσπαστικός, διότι θα σταματήσουμε τη διαφθορά και την ατιμωρησία που εμποδίζουν την αναγέννηση του Μεξικού», δήλωσε ο βετεράνος πολιτικός.
Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση του προκάτοχού του Enrique Pena Nieto ότι, προκάλεσε μεγάλη «βουτιά» στην παραγωγή πετρελαίου ανοίγοντας την ενεργειακή βιομηχανία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της αμερικανικής ηπείρου σε ιδιωτικές επενδύσεις.
Πάντως το πιο οξυμένο πρόβλημα, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Lopez Obrador είναι αυτό της ασφάλειας.
Περισσότερες από 25.000 δολοφονίες, αριθμός ρεκόρ, καταγράφηκαν το 2017. Ωστόσο, πάνω από 10.000 καταγράφηκαν μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, η πιο αιματηρή περίοδος τεσσάρων μηνών από τότε που κρατούνται σύγχρονα αρχεία το 1997.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης