Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ομόλογα αξίας 90 δισ. δολ. υποβιβάστηκαν σε «σκουπίδια» το δ’ τρίμηνο 2018

tags :
Goldman Sachs: Ομόλογα αξίας 90 δισ. δολ. υποβιβάστηκαν σε «σκουπίδια» το δ’ τρίμηνο 2018
Η Goldman Sachs αναμένει ότι θα υπάρξουν και άλλες υποβαθμίσεις τους επόμενους μήνες
Άλλη μία σαφή ένδειξη ότι η αγορά ομολόγων στέλνει σήματα κινδύνου αποτελεί το γεγονός ότι κατά το δ’ τρίμηνο 2018 έχει σημειωθεί σωρεία υποβαθμίσεων εταιρικών ομολόγων και μάλιστα ομολόγων που η αρχική τους αξιολόγηση βρίσκονταν στο «Α» και τώρα έχει προσγειωθεί στο «ΒΒΒ» δηλαδή την κατηγορία «σκουπίδια».
Σύμφωνα, μάλιστα με την Goldman Sachs υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι υποβαθμίσεις αυτές να συνεχιστούν και φυσικά να κοστίσουν ακριβά στους επενδυτές.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/BBB%20spread%20GS%20nov%2030.jpg?itok=396aiEbh
Βάσει των στοιχείων της Goldman Sachs τα ομόλογα που είχαν πριν από μερικούς μήνες αξιολόγηση «Α» και πλέον έχουν χάσει την επενδυτική βαθμίδα (IG) και διαθέτουν αξιολόγηση «ΒΒΒ» έχουν αξία 90 δισ. δολαρίων, ενώ η τράπεζα εκτιμά ότι θα υπάρξουν και περαιτέρω υποβαθμίσεις στο μέλλον.
Άλλωστε όπως έχει τονίσει σε έκθεσή της και η Deutsche Bank εκ των ομολόγων ΒΒΒ αξίας 736 δισ. δολαρίων, χρεόγραφα αξίας 150 δισ. δολαρίων βρίσκονται υπό «αρνητική παρακολούθηση», δηλαδή έχουν υπάρχουν υψηλές πιθανότητες να υποβαθμιστούν εντός των επόμενων μηνών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης