Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Interamerican για το Περιβάλλον, στο Climate Change Conference

tags :
Η Interamerican για το Περιβάλλον, στο Climate Change Conference
Σύμφωνα με τη θέση της εταιρείας, η ασφαλιστική βιομηχανία βρίσκεται στην «καρδιά» της πρόκλησης για την αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων
Η Interamerican, με την ένταξή της από το 2006 στην Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Ο.Η.Ε. (UN Environment Program Finance Initiative - UNEPFI) και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στη διεθνή σκηνή των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, έχει ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο της υπεύθυνης στάσης του ασφαλιστικού κλάδου, και στην Ελλάδα, για τα περιβαλλοντικά θέματα και την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με τη θέση της εταιρείας, η ασφαλιστική βιομηχανία βρίσκεται στην «καρδιά» της πρόκλησης για την αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων.
Οι συνεχώς αυξανόμενες καταστροφικές συνέπειες των ακραίων φυσικών φαινομένων -που σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής- επιβεβαιώνουν την ανάγκη να αναλάβει η ασφαλιστική βιομηχανία επιπλέον πρωτοβουλίες για την πρόληψή τους, την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκτιμήσεις της Swiss Re (οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή αποτελούν κατ’ εξοχήν αντικείμενο αντασφάλισης) αναφέρονται σε αναμενόμενο κόστος ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές, φέτος, της τάξεως των 60 τρισ. δολαρίων.
Προς την κατεύθυνση της πράσινης επιχειρηματικότητας, η INTERAMERICAN έχει αναπτύξει σχετική τεχνογνωσία και λειτουργεί οργανική μονάδα περιβαλλοντικών ασφαλίσεων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τα πρότυπα των διαδικασιών διαπίστευσης πραγματογνωμόνων RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors), όπως επεσήμανε σε παρουσίαση των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ο περιβαλλοντολόγος - πολιτικός μηχανικός Κώστας Τσολακίδης, τεχνικός σύμβουλος περιβαλλοντικών ασφαλίσεων της εταιρείας, κατά το Climate Chance Conference που οργάνωσε η «Plant» Natural Resources PC πρόσφατα στην Αθήνα.
Η Interamerican δραστηριοποιείται στον κλάδο με δύο προϊοντικές γραμμές, που έχει σχεδιάσει πρωτοποριακά για την Ελλάδα: η «Green Line» αφορά στην ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης και η «Energy Line» στην ασφάλιση ενεργειακών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.
Η εταιρεία παρέχει ένα εξαιρετικά ευέλικτο πλαίσιο ασφαλιστικών καλύψεων για μονάδες Α.Π.Ε., ανεξαρτήτως εγκατεστημένης ισχύος, προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις κάθε δανειοδοτούντος φορέα.
Ενδεικτικά, οι ασφαλισμένες από την Interamerican αξίες ισχύος 444 MWP, κατά το 2017 έφθαναν τα 660,1 εκατ. ευρώ για καλυπτόμενους κινδύνους, κυρίως μηχανικών βλαβών και απώλειας κερδών και δευτερευόντως, πυρός.
Εν προκειμένω, η εταιρεία ενθαρρύνοντας/υποστηρίζοντας ασφαλιστικά τις ενεργειακές επενδύσεις, συνέβαλε πέρυσι με τη λειτουργία τους και στην αποτροπή έκλυσης αερίων του θερμοκηπίου (CO2) περί τους 470.000 t.
Παράλληλα η Interamerican, όπως τόνισε ο ομιλητής, παρακολουθεί και διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας στις εγκαταστάσεις της και τη μετακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού της, παρ’ ότι είναι ήπιας επίδρασης στο περιβάλλον ως χρηματοοικονομικός οργανισμός.
Η εταιρεία διεθνώς, ως ιδρυτικό μέλος από το 2012 των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση (Πρωτοβουλία PSI του UNEPFI) συνυπογράφει τις διακηρύξεις των παγκοσμίων θεσμικών επενδυτών και άλλων αναγνωρισμένων διεθνών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις ενδεικνυόμενες δεσμεύσεις.
Η Interamerican αποτελεί, από πέρυσι, μέλος και της νέας πρωτοβουλίας «Green Mission» για την ανακύκλωση μπαταριών αυτοκινήτου, έχοντας εγκαταστήσει και μονάδα ανακύκλωσης στο CarPoint, ιδιόκτητο κέντρο επισκευής και εξυπηρέτησης πελατών αυτοκινήτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης