Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων

Kashkari (Fed): Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων
Τα επιτόκια δεν πρέπει να αυξάνονται όταν η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ισχυρή και ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve της Μινεάπολις, Neel Kashkari
Τα επιτόκια δεν πρέπει να αυξάνονται όταν η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ισχυρή και ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, δήλωσε σήμερα (30/11/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
«Σε αυτό το σημείο, η Fed θα πρέπει να παύσει τις αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Kashkari μιλώντας στο «CNBC», προσθέτοντας ότι μια υπερβολικά ταχεία αύξηση των επιτοκίων χωρίς να είναι απαραίτητη θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επιτόκια βρίσκονται «κοντά στο ουδέτερο», αν και διευκρίνισε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το πού διαμορφώνεται αυτό το «ουδέτερο» επίπεδο.
Ο Kashkari υπογράμμισε ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει καλά, ενώ τόνισε ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να εκπλήσσει.
Σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις, ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η Κίνα συνιστά μεγάλη αβεβαιότητα.
Τέλος, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζει η κεντρική τράπεζα τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης