Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Ο Τσίπρας ξεζουμίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων – Πάνω από 4 εκατ. χρωστούν στην εφορία

Ζαχαράκη: Ο Τσίπρας ξεζουμίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων – Πάνω από 4 εκατ. χρωστούν στην εφορία
Τα στοιχεία δείχνουν ποια είναι η πραγματικότητα απέναντι στο ψεύτικο success story του κ.Τσίπρα είπε η κα.Ζαχαράκη
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη με αφορμή τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν στα 34,3 δις ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου από 38,8 δις ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2018.
«Τα νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ποια είναι η πραγματικότητα απέναντι στο ψεύτικο success story του κ. Τσίπρα.
Πάνω από μισό εκατομμύριο είναι οι νέοι οφειλέτες μόνο τον Σεπτέμβριο.
Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών.
Πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην εφορία.
Ο κ. Τσίπρας ξεζουμίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων, προφανώς –όπως λέει κι ο ίδιος– για να μην τα σπαταλάνε...» αναφέρει σε δήλωση της η κα.Ζαχαράκη.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά εντός του 2018 ανέρχονται σε 74,214 εκατ. ευρώ και αφορούν 15.816 οφειλέτες.
Τα υπόλοιπα αφορούν είτε παλαιότερα χρέη που όμως εντός του τριμήνου Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2018 εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο ΚΕΑΟ, είτε αυξήσεις πρόσθετων τελών για ήδη ενταγμένους οφειλέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης