Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 1,9% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γαλλία: Στο 1,9% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία υποχώρησε κατά 0,2%
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η επιβράδυνση για τον ετήσιο πληθωρισμό της Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 2,2% του Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πληθωρισμό της τάξεως του 2%.
Σημειώνεται ότι ο ΔΤΚ βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν και είχε και διαμορφωθεί στο 1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,2% έναντι ανόδου 0,1% τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε ετήσια άνοδος στο 2,2% με τον δείκτη να καταγράφει επιβράδυνση σε σχέση με το 2,5% του προηγούμενου μήνα, ενώ σε μηνιαία βάση, ο ΕνΔΤΚ υποχώρησε κατά 0,2%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, οι τιμές παραγωγού της χώρας αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα στο 0,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 3,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης