Διεθνή

Γερμανία: «Άλμα» +5% στις λιανικές πωλήσεις για τον Οκτώβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: «Άλμα» +5% στις λιανικές πωλήσεις για τον Οκτώβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις της χώρας θα περιοριστεί στο +1,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Σταστιστικής Υπηρεσίας, καθώς ο δείκτης αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρθμούς των τελευταίων 18 μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης λιναικών πωλήσεις σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +5% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, αντιστρέφοντας την πτώση του -2,8% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο +1,4%.
Αντίθετα, ο δείκτης υποχώρησε κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,3% τον Σεπτέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για άνοδο +0,4%, καταγράφοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis, οι τιμές εισαγωγών για τον ίδιο μήνα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4,8% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου +4,4% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4,2%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1%, έναντι αύξησης +0,4% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιμή που οι αναλυτές δεν περίμεναν να σημειωθεί κάποια μεταβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης