Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Έχει ο καιρός γυρίσματα...

tags :
Έχει ο καιρός γυρίσματα...
Σαν πιο… έμπειρος Αλέξης, ο Τσίπρας συνέστησε στους Ιταλούς να μην τραβήξουν το σχοινί με τις Βρυξέλλες
Κάτι γυρίσματα που έχει ο καιρός όμως...
Ποιος να το περίμενε ότι ο άνθρωπος που έλεγε «εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν», ο άνθρωπος που φώναζε «go back κυρία Merkel», θα έφτανε στο σημείο να… νουθετεί τους Ιταλούς να μην τραβήξουν στα άκρα την κόντρα με τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τους Ιταλούς πολιτικούς και τους συνέστησε να αποδεχτούν τους όρους της ΕΕ και να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές στον προϋπολογισμό.
«Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα», φέρεται να τους συνέστησε.
«Εάν αντ' αυτού έχετε μια άλλη ιδέα» - πρόσθεσε, παραπέμποντας ίσως στην επιλογή εξόδου ευρώ την οποία ο ίδιος αρνήθηκε - «τότε καλή τύχη».
Κυνικός ρεαλισμός ή στροφή 180 μοιρών;
Μάλλον το ένα έφερε το άλλο.
Έπειτα από ένα πολύ δύσκολο -τόσο για τον ίδιο όσο και για την ελληνική κοινωνία- το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο κατάλαβε πως λειτουργεί η Ευρώπη αλλά φαίνεται να ενσωματώθηκε σε αυτή, σε σημείο που να κάνει συστάσεις.
Έτσι εκείνος ο οποίος πριν το 2015 κουνούσε το δάχτυλο σε αγορές, Ευρώπη και τασσόταν κατά της λιτότητας, τώρα συστήνει… στροφή 180 μοιρών.
Φαίνεται ότι o Τσίπρας έμαθε το μάθημα του: άλλοι βαράνε τα νταούλια…

Υποσημείωση: Πάντως οι συστάσεις του κ. Τσίπρα άρχισαν να πιάνουν τόπο καθώς η ιταλική κυβέρνηση συζητά πλέον τη μείωση του στόχου για το έλλειμμα του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης