Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Στην 52η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο – Πρώτη η Νορβηγία

Έρευνα: Στην 52η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο – Πρώτη η Νορβηγία
Στην 52η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο
Στην 52η θέση παγκοσμίως κατατάσσεται η Ελλάδα με βάση το βιοτικό επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Legatum -ανάμεσα σε 149 χώρες.
Η έρευνα καταγράφει στοιχεία σχετικά με την ευημερία του τόπου, αλλά και τις συνθήκες ζωής του κόσμου.
Ειδικότερα, η Ελλάδα έπεσε τρεις θέσεις σε σχέση με το 2017 και σημειώνει, σύμφωνα με την έρευνα, χαμηλούς βαθμούς στην ποιότητα οικονομίας, στο εργασιακό περιβάλλον και στις κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων της.
«Oι Έλληνες ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τη νύχτα και κατήγγειλαν κλοπή περιουσιακών στοιχείων τους συχνότερα», σημειώνεται.
Επιπλέον, καταγράφεται πως υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την προσωπική ελευθερία, ενώ τα πράγματα είναι καλύτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της υγείας.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία.
Την ίδια ώρα οι ερευνητές του ινστιτούτου προειδοποιούν πως παρά την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου παγκοσμίως, σε σχέση με περασμένα χρόνια, το κενό που υπάρχει μεταξύ των πρώτων και τελευταίων χωρών, είναι τεράστιο.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Οι πρώτες θέσεις της κατάταξης:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης