Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό μετά τις δηλώσεις Powell (Fed) - Στο +0,12% και τα 1.231,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό μετά τις δηλώσεις Powell (Fed) - Στο +0,12% και τα 1.231,30 δολ. ανά ουγγιά
Η πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το αμερικανικό δολάριο βοήθησε στην ανάκαμψη του χρυσού
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (29/11) ο χρυσός, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, προκάλεσαν την πτώση του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% στα 1.231,30 δολ. ανά ουγγιά, επιστρέφοντας στη ζώνη των 1.230 δολ. ανά ουγγιά.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής της Fed ανέφερε ότι «ο σταδιακός ρυθμός αύξησης επιτοκίων της Fed αποτέλεσε μία προσπάθεια εξισορρόπησης των κινδύνων», διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει προκαθορισμένη πορεία πολιτικής».
Οι δηλώσεις του Jerome Powell οδήγησαν στην πτώση του αμερικανικού δολαρίου, με τον σχετικό δείκτη να απομακρύνεται από τα υψηλά δύο εβδομάδων στα οποία βρισκόταν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ωστόσο, σήμερα ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνει ανάκαμψη κατά +0,19% στις 96,97 μονάδες.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσει η τράπεζα τους επόμενους μήνες.
Υπενθυμίζουμε ότι ερχόμενο Σάββατο (1/12) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τις πρόσφατες εμπορικές εντάσεις ανάμεσά τους.
Μία εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που ενισχύσει την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης