Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,2% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,2% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +3,5%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (29/11) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +1,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί οριακή άνοδος +0,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +3,5% έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,2%.
Οι πωλήσεις από μεγάλους λιανοπωλητές υποχώρησαν κατά -0,8% σε ετήσια βάση, αντιστρέφοντας την άνοδο του +0,4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο κατά +0,4%.
Σε ότι αφορά τις πωλήσεις καυσίμων, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +14,7% ενώ οι πωλήσεις στα μηχανοκίνητα οχήματα και τα είδη ιατρικής και υγιεινής αυξήθηκαν κατά +6,6% και +6,2% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης