Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή μείωσης παραγωγής από ΟΠΕΚ και Ρωσία - Στο +1,31%% το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή μείωσης παραγωγής από ΟΠΕΚ και Ρωσία - Στο +1,31%% το Brent
Σε ανοδική πορεία και το αμερικανικό αργό, με ενίσχυση +2,41%
Κέρδη σημείωσε σήμερα Πέμπτη (29/11) το πετρέλαιο, παρά την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,31% στα 59,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 2,41% στα 51,50 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 450,5 εκατ. βαρέλια συνολικά.
«Το WTI διαπραγματεύεται τώρα γύρω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι, μία τιμή που σημειώθηκε για τελευταία φορά πριν από περίπου έναν χρόνο, καθώς η τρέχουσα κατάσταση πλεονάζουσας προσφοράς έχει εκδηλωθεί σε 10 διαδοχικές εβδομαδιαίες αυξήσεις των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ», σχολιάζει ο αναλυτής της Rivkin Securities, William O’Loughlin.

Κατά τη χθεσινή (28/11) συνάντηση μεταξύ των υπουργών Πετρελαίου Νιγηρίας και Σαουδικής Αραβίας, οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου αποτελεί σταθερότητα ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.
Παράλληλα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Far News ανέφερε ότι το Ιράν και η Κίνα έλυσαν τα προβλήματά τους με τις πληρωμές γύρω από τις εισαγωγές πετρελαίου, καθώς και ότι το Πεκίνο θα ξεκινήσει τις εισαγωγές από την Τεχεράνη την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι η Κίνα αποτελεί μία από τις χώρες που εξασφάλισαν απαλλαγή από τις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να συνεχίζει τις εισαγωγές 360 χιλ. βαρελιών ημερησίως από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης