Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η λίστα με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου – Στην 46η θέση η Ελλάδα

Η λίστα με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου – Στην 46η θέση η Ελλάδα
Η λίστα με τα πιο υγιή έθνη του κόσμου
Στην 46η θέση της λίστας με τα πιο υγιή έθνη του κόσμου κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το βρετανικό Ινστιτούτο Legatum.
Η λίστα με τις 149 χώρες βασίστηκε σε μεταβλητές όπως είναι το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου και τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται περισσότερο σε κάθε χώρα, όπως είναι η αρτηριακή πίεση, τα ποσοστά εμβολιασμού, ο διαβήτης, ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία και η διαθεσιμότητα του πόσιμου νερού.
Επίσης, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τα συναισθήματα χαράς, θλίψης, ανησυχίας καθώς και την ικανοποίηση των κατοίκων από την υγειονομική περίθαλψη της χώρας τους, αλλά και την κατάσταση των νοσοκομείων.
Στην πρώτη θέση της λίστας, με τα πιο υγιή έθνη, βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση «φιγουράρουν» το Λουξεμβούργο και η Ιαπωνία αντίστοιχα.
Η ποιότητα ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως βελτιώνεται, αλλά το χάσμα μεταξύ των «καλύτερων και των χειρότερων» διευρύνεται περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με ειδικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Το χάσμα δείχνει τις τεράστιες ανισότητες στην υγεία, τη χρηματοδότηση, την πολιτική, την εκπαίδευση και την ασφάλεια.
Η μεγαλύτερη εξέλιξη εντοπίστηκε στη Ζιμπάμπουε, η οποία πέτυχε αύξηση 15 χρόνων στο προσδόκιμο ζωής, την τελευταία δεκαετία, επισημαίνεται.
Αναλυτικά:

lista01
makro09
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης