Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ο Powell διόρθωσε ένα λάθος «αρχαρίου», αλλά δεν άλλαξε την γνώμη των επενδυτών

Societe Generale: Ο Powell διόρθωσε ένα λάθος «αρχαρίου», αλλά δεν άλλαξε την γνώμη των επενδυτών
Ο Powell διόρθωσε το λάθος του, αλλά δεν άλλαξε την γνώμη των επενδυτών, υποστηρίζει η Societe Generale
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) κατάφερε σήμερα (28/11) να διορθώσει ένα «λάθος αρχαρίου» που διέπραξε τον περασμένο μήνα, ωστόσο η άποψη των επενδυτών δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αναφέρει σε ανάλυσή της η Societe Generale.
Ειδικότερα, ο Jerome Powell προανήγγειλε (περισσότερα εδώ) νωρίτερα συνέχεια της νομισματικής σύσφιξης, υπογραμμίζοντας ότι το τρέχον επίπεδο επιτοκίων κρίνεται πολύ υποδεέστερο από το «ουδέτερο».
Το «λάθος» του αφορά στις δηλώσεις της 3ης Οκτωβρίου 2018, όταν οι αναφορές του μεταφράστηκαν από τις αγορές ως προαναγγελία ενός επικείμενου «διαλείμματος» στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα -έχουν προγραμματιστεί τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2019.
Η γαλλική τράπεζα, βέβαια, δεν αναμένει την ολοκλήρωση της ομαλοποίησης πριν το επιτόκιο εκτοξευθεί στο 3%, από εύρος 2%-2,25% επί του παρόντος.
Τούτου λεχθέντος, η Societe Generale «βλέπει» δύο αυξήσεις επιτοκίων (κατά 25 μονάδες βάσης) για το επόμενο έτος, συν μία αύξηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης