Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Προκρίνουν Μπελαβίλα για Πειραιά και Νοτοπούλου για Θεσσαλονίκη

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Προκρίνουν Μπελαβίλα για Πειραιά και Νοτοπούλου για Θεσσαλονίκη
Στον αέρα παραμένει η επιλογή υποψηφίου για τον Δήμο της Αθήνας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Με το θέμα των ψηφοδελτίων τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο κι των ευρωεκλογών ασχολήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με σοσιαλιστές και πράσινους στις Ευρωεκλογές, ενώ αναμένεται ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και αναλυτικότερα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς, είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, μέσω και συμμαχιών με τους Πράσινους αλλά και με το κομμάτι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που έχουν αποδεσμευτεί από τις αντικοινωνικές και συντηρητικές πολιτικές και έχει κάνει στροφή προς την αριστερά», σημείωσαν χαρακτηριστικά πηγές του κόμματος.
Οι ίδιες πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη δομή και την αρχιτεκτονική της ΕΕ, που θα δίνουν απάντηση στο δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ, το οποίο και κάνει τους Ευρωπαίους πολίτες να αισθάνονται απομακρυσμένοι από τα κέντρα των αποφάσεων και θα δώσει απαντήσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ενίσχυσης της δημοκρατίας.
Πάνω σε αυτούς τους άξονες θα κινείται η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ και η συζήτηση που θα γίνει στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου.
Επιπρόσθετα όλα δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον κ. Νίκο Μπελαβίλα για τον Δήμο του Πειραιά, ενώ οι πιθανότητες στήριξης της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Κ. Νοτοπούλου, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης όλο και ενισχύονται.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιον θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, ένα ζήτημα το οποίο όπως όλα δείχνουν «έχουν αναλάβει προσωπικά» ο Αλ. Τσίπρας και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Πάντως ο κ. Τσίπρας είχε και διάθεση αστεϊσμών, καθώς εξερχόμενος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, υποστήριξε, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους «λύσαμε όλα τα προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης