Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι συνθήκες αγοράς, θα μειώσουν την ανάπτυξη της Ιταλίας το 2019

Morgan Stanley: Οι συνθήκες αγοράς, θα μειώσουν την ανάπτυξη της Ιταλίας το 2019
Η Morgan Stanley μειώνει το outlook της ιταλικής ανάπτυξης το 2019
Η Ιταλία θα πρέπει να δώσει μάχη για να πετύχει τον ρυθμό ανάπτυξης που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2018, επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Morgan Stanley.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει τριπλάσια ανάπτυξη για το 2019.
Συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό προβλέπεται ανάπτυξη 1,5% για το επόμενο έτος έναντι εκτίμησης 0,5% που εκτιμά η Morgan Stanley.
«Περιμένουμε μείωση της οικονομικής δραστηριότητας προς το τέλος του έτους, κυρίως λόγω της εγχώριας ζήτησης, τόσο των καταναλωτικών δαπανών όσο και των επιχειρηματικών επενδύσεων» αναφέρεται στην ανάλυση της Morgan Stanley.
«Εξάλλου, η δημοσιονομική ώθηση στην ανάπτυξη θα έχει πιθανώς κάποια ωφέλιμη επίδραση στην κατανάλωση, αλλά είναι απίθανο να είναι τόσο μεγάλη ώστε να οδηγήσει σε βελτίωση των δημόσιων οικονομικών» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι συνθήκες της αγοράς και η μείωση των εξαγωγών θα οδηγήσουν σε μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2019.
«Περαιτέρω σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών και επιδείνωση του κλίματος είναι βασικοί κίνδυνοι» σχολιάζει η επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης