Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλεις για το πετρέλαιο μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο -1,64% και τα 59,22 δολ. το Brent

Ισχυρές απώλεις για το πετρέλαιο μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο -1,64% και τα 59,22 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,42% στα 50,83 δολ. ανά βαρέλι
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που είχε σημειώσει νωρίτερα εντός της ημέρας, δεχόμενο πιέσεις από τα σχόλια του υπουργού Πετρελαίου της χώρας, Khalid Al-Falih, αναφορικά με την ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent υποχώρησε -1,64% στα 59,22 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα εντός της ημέρας σημείωνε άνοδο μεγαλύτερη του +1,20%.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,42% στα 50,83 δολ. ανά βαρέλι, αντιστρέφοντας τα κέρδη της τάξεως του +1,45% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νιγηριανό ομόλογό του, ο Khalid Al-Falih εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί το 2019, καθώς και ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα προχωρήσουν σε συμφωνία κατά τη συνάντηση της επόμενος εβδομάδας.
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι «οι συνομιλίες μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ+ θα επικεντρωθούν γύρω από τα αποθέματα και την προσφορά», καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι της ζήτησης, ενώ κατέστησε σαφές ότι η χώρα του «δε μπορεί και δεν πρόκεται να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου μόνη της».
Πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου άσκησε και η είδηση ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για μία ακόμη εβδομάδα, με την άνοδο μάλιστα να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα προκατακτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 3,45 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 769 χιλ. βαρέλια.

Δέκατη εβδομάδα αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων

Νέα αύξηση, για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (28/111/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Νοεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη αύξηση κατά 769.000 βαρέλια.
Μετά την υποχώρησή τους σε χαμηλά 2,5 ετών τον Σεπτέμβριο, τα αποθέματα πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά 14% στις δέκα συνεχόμενες εβδομάδες -το μεγαλύτερο σερί αυξήσεων από το φθινόπωρο του 2015.
Τα αμερικανικά αποθέματα διαμορφώνονται τώρα στα 450 εκατ. βαρέλια -το υψηλότερο επίπεδο σε ένα έτος.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν παρά τη διατήρηση της αμερικανικής παραγωγής στα 11,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Οι αμερικανικές εξαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 473.000 βαρέλια την ημέρα, στα 2,4 εκατ. βαρέλια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 135.000 βαρέλια την ημέρα, στα 8,2 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 764.000 βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 640.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια πτώση κατά 857.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης