Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητος παραμένει ο χρυσός ενόψει πρακτικών Fed - Στο -0,02% και τα 1.219,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Αμετάβλητος παραμένει ο χρυσός ενόψει πρακτικών Fed - Στο -0,02% και τα 1.219,70 δολ. ανά ουγγιά
Ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τετάρτη (28/11) ο χρυσός, μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, με τους παράγοντες που καθοδηγούν την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να μην είναι ξεκάθαροι.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 1.219,70 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 1.220 δολ. ανά ουγγιά.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου καταγράφει σημαντική μεταβλητότητα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς δυσκολεύεται να σημειώσει επαρκή άνοδο, αλλά αντιστέκεται από το να καταγράψει μεγάλη πτώση.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 97,31 μονάδες, παραμένοντας στα υψηλότερα επίεπδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, αναζητώντας περισσότερες λεπτομέρεις σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσει η τράπεζα τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed ενισχύει το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντίθετη από αυτή του χρυσού.
Ένας ακόμα καταλύτης για τον χρυσό θα μπορούσε να είναι η πιθανή αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στη Σύνοδο Κορυφής των G20, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές η πολιτική αβεβαιότητα διατηρεί τις τιμές των εμπορευμάτων σε χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης