Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» ο Καναδάς, σταθερό το outlook – Στο 2% η ανάπτυξη έως το 2021

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» ο Καναδάς, σταθερό το outlook – Στο 2% η ανάπτυξη έως το 2021
Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» ο Καναδάς από την S&P Global Ratings
Σε «ΑΑΑ» και «Α-1+» -αντίστοιχα- επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας του Καναδά η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει μεταξύ άλλων πως η οικονομία του Καναδά θα αναπτυχθεί κοντά στο δυνητικό ρυθμό έως το 2021, ήτοι 2%, ενώ οι επενδύσεις θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό σε σταθερά επίπεδα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που σχετίζονται με την προτεινόμενη εμπορικλη συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού.
Αν και ο Καναδάς είναι πιθανόν να παραμείνει καθαρός εξωτερικός πιστωτής με τον υπόλοιπο κόσμο, θα συνεχίσει να διατηρεί μέτρια ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών, μετά και την πρόσφατη μείωση των τιμών πετρελαίου.
Η S&P κρούει το καμπανάκι για την αγορά κατοικιών, κάνοντας λόγο για επικείμενη κατάρρευση, η οποία, όμως, είναι απίθανο να λάβει χώρα τα επόμενα δύο χρόνια.
«Η αξιολόγηση του Καναδά αντικατοπτρίζει το σταθερό πολιτικό περιβάλλον του Καναδά, την αξιόπιστη νομισματική πολιτική, την υγιή καθαρή εξωτερική θέση και την ευημερούσα οικονομία προσανατολισμένη στις εξαγωγές, η οποία είχε σχετικά υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ -46.500 δολάρια ΗΠΑ το 2017».
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης