Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουβέιτ: Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ

Κουβέιτ: Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ τόνισε ότι οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν ώστε να αποφύγουν τις διακυμάνσεις
Την εκτίμησή του ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνεται λόγος για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου των ΟΠΕΚ+ εξέφρασε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Essam Abdulmohsen Al Marzooq, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση της 6ης Δεκεμβρίου 2018 στη Βιέννη.
Ειδικότερα, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ αναφέρθηκε στις χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, γνωστοί και ως ΟΠΕΚ+, τονίζοντας ότι «θα διαβεβαιώσουν ότι η αγορά διαθέτει αρκετό πετρέλαιο για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν ώστε να αποφύγουν διακυμάνσεις δτην αγορά, ενώ πρόσθεσε ότι αναζητούν μία σταθερή αγορά ώστε να «ωθήσουμε τις επενδύσεις».
Αναφορικά με τα σχέδια του ΟΠΕΚ κατά την ερχόμενη συνεδρίαση στη Βιέννη, ο Essam Abdulmohsen Al Marzooq, σχολίασε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για περικοπές των ΟΠΕΚ+».
Σημειώνεται ότι περί τις 2:35 μ.μ. το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,20% στα 60,44 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,27% στα 51,49 δολ. ανά βαρέλι.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας στη Βιέννη, αναμένοντας να υπάρξει τουλάχιστον κάποιος σχεδιασμός που να αφορά την παραγωγή για το 2019, εάν δεν ανακοινωθούν ορισμένες πειρκοπές στην παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης