Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ελπίζουμε ότι η συνάντηση με τις ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής των G20 θα έχει θετικό αποτέλεσμα

ΥΠΕΞ Κίνας: Ελπίζουμε ότι η συνάντηση με τις ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής των G20 θα έχει θετικό αποτέλεσμα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συνάντηση στο περιθώριο των G20 θα ακολουθήσει το πνεύμα της τηλεφωνικής κλήσης των ηγετών ΗΠΑ και Κίνας
Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε σήμερα (27/11) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, προκειμένου οι δύο χώρες να εργαστούν για να εξασφαλίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα κατά τη συνάντηση των προέδρων Donald Trump και Xi Jinping, αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, Geng Shuang, δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί μας για να υλοποιήσουμε και να ακολουθήσουμε το πνεύμα της τηλεφωνικής συνομιλίας των ηγετών των κρατών και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα κατά τη συνάντηση».
Ο Geng Shuang αναφέρθηκε στην τηλεφωνική κλήση που είχαν οι πρόεδροι των δύο κρατών στις αρχές του μήνα, κατά την οποία συμφώνησαν να καταλήξουν σε «αμοιβαία επψφελείς συμφωνίες».
Σημειώνεται ότι η συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» να καθυστερήσει την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης