Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το χρήμα και ο χρόνος προς τις κάλπες

tags :
Το χρήμα και ο χρόνος προς τις κάλπες
Πόσες πιθανότητες έχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών να γίνει πραγματικότητα και να στηθούν κάλπες το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο;
Ποιο δύσκολο είναι να βρει κάποιος την ημερομηνία των εθνικών εκλογών παρά το ίδιο το αποτέλεσμα.
Τα σενάρια για εθνικές εκλογές νωρίτερα από τον Μάιο του 2019  ήρθαν εκ νέου στο προσκήνιο δίνοντας ακόμη μια φορά μια προοπτική μήπως όλα να γίνουν πιο νωρίς!
Πόσες πιθανότητες έχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών να γίνει πραγματικότητα και να στηθούν κάλπες το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο;
Αρκετά υψηλές εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται στις υποψηφιότητες για τις Περιφερειακές εκλογές όπως και για τους μεγάλους Δήμους της χώρας.
Όταν δεν έχεις βρει υποψηφίους για τον Δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο της εκλογικής αναμέτρησης.
Ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και στην επιλογή υποψηφίων στις Περιφέρειες.
Η στρατηγική του ΣΥΡΊΖΑ βασίζεται περισσότερο στη λογική της υποστήριξης ενός υποψηφίου που ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια και αναζητά προφίλ υποψηφίων που ήδη θεωρούνται επιτυχημένοι.
Είναι αξιοπερίεργο όμως για το κυβερνητικό κόμμα να μη βρίσκει υποψηφίους και την ίδια στιγμή τα στελέχη του να υπερασπίζονται ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της κυβερνητικής θητείας δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019 ή τον Οκτώβριο αξιοποιώντας την  παράταση ενός μηνός που δίνει το Σύνταγμα.
Υψηλού πολιτικού ρίσκου θεωρείται η επιλογή αυτή διότι στο ενδεχόμενο να αποδοκιμασθούν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΖΑ θα διαμορφώσουν μια αρνητική τάση στο εκλογικό σώμα και να παγιώσει κλίμα μη αναστρέψιμο και να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.  
Οι σημερινές δημοσκοπήσεις προσδιορίζουν τη διαφορά  από τις 10 έως τις 16,2 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως όταν έρθει ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων στη συνέχεια θα αναζητήσουμε εάν οι δημοσκοπήσεις μπορούν να  …συναντήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Άρα ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών κρίνεται καθοριστικής σημασίας για το κυβερνών κόμμα το οποίο μεταξύ ήδη διαθέτει χρήμα για …κερδίσει το χρόνο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης