Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Παροδική η ανάκαμψη στις αγορές – Απλή αναμόρφωση χαρτοφυλακίων

tags :
Nomura: Παροδική η ανάκαμψη στις αγορές – Απλή αναμόρφωση χαρτοφυλακίων
Σταθερά απαισιόδοξη για το μέλλον των μετοχών παραμένει η Nomura
Σταθερά υπέρ της άποψης ότι η ανάκαμψη που καταγράφεται στις αγορές και είναι περισσότερο ορατή σήμερα 26/11 είναι παροδική, εμφανίζεται η Nomura.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της, Charlie McElligott, η τρέχουσα ανάκαμψη αποτελεί απλά μία διαδικασία επαναπροσδιορισμού ορισμένων χαρτοφυλακίων και όχι ουσιαστική επιστροφή των επενδυτών σε ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις όπως οι μετοχές.

Ο McElligott τονίζει ότι «θεωρώ πως η ανάκαμψη δεν αποτελεί μία θεμελιώδη αλλαγή στη συμπεριφορά των επενδυτών αλλά μία προσπάθεια να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

Παράλληλα προσθέτει ότι η αντιστροφή ρίσκου (οι μετοχές σε υψηλότερο επίπεδο και το δολάριο να υποχωρεί) αποτελεί και σύμπτωμα του γεγονότος ότι η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά γεγονότα, όπως η ομιλία του Jerome Powell, προέδρου της Fed αλλά και η σύνοδο των G20.

Επιπρόσθετα εκτιμά ότι ο Δεκέμβριος 2018 θα αποτελέσει έναν ακόμη μήνα κατά τον οποίο οι επενδυτές απλά θα φροντίσουν να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιό τους ενόψει του επόμενου έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης