Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Εποικοδομητικός διάλογος» του υπουργού Παιδείας με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης

«Εποικοδομητικός διάλογος» του υπουργού Παιδείας με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης
Στο τραπέζι του διαλόγου οι σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος και Πολιτείας
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/11/2018) η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αποτελούμενη από Μητροπολίτες και τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής.
Ο κ. Γαβρόγλου, εξερχόμενος του γραφείου του, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι στόχος του διαλόγου είναι ο εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος και Πολιτείας, η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, καθώς επίσης και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.
«Είχαμε μία αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση εφ' όλης της ύλης», είπε ο κ. Γαβρόγλου στις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν οι απόψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος.
«Σημαντικές δεν είναι τόσο οι διαφορές, όσο η πεποίθηση μπορούν τα προβλήματα να λυθούν μέσα από το διάλογο», τόνισε, υπογραμμίζοντας όλοι πεποίθηση του υπουργείου είναι η συνέχιση του διαλόγου.
«Καταλήξαμε με τον πρόεδρο της ένωσης του συνδέσμου των κληρικών της Κρήτης να συναντηθούμε άμεσα και να συνεχίζουμε να διευκρινίζουμε θέματα.
Ελπίζουμε ο διάλογος να οδηγήσει σε ένα πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα», κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αρχιμανδρίτης, Πρόδρομος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, ωστόσο πρόσθεσε:
«Δεν σημαίνει ότι σε έναν διάλογο πάντοτε συμφωνούμε. Υπάρχουν σημεία που έχουμε άλλη προσέγγιση.
Χαιρόμαστε που απόψε ξεκινά αυτός ο διάλογος για αυτά τα θέματα».
Τέλος, τόνισε ότι στόχος είναι η συνέχιση του «ειλικρινούς διαλόγου», στον οποίο θα μετέχουν και όλοι οι ιερείς της Κρήτης δια των εκπροσώπων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης