Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Παρίσι στη διαδήλωση των "κίτρινων γιλέκων" - Με δακρυγόνα απάντησε η αστυνομία

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Παρίσι στη διαδήλωση των
Μερικοί από τους διαδηλωτές, που προσπαθούν να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο κρατούν ταμπέλες με συνθήματα κατά του Macron
Με δακρυγόνα, κανόνια ρίψης νερού και μπλόκα η γαλλική αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τους χιλιάδες διαδηλωτές που μετέχουν στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» να φτάσουν ως τα Ηλύσια Πεδία και να διαμαρτυρηθούν για την πρόθεση του Em Macron να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων.
Πηγές από το Παρίσι αναφέρουν οτι η κατάσταση τείνει να βγεί εκτός ελέγχου ενώ οι αστυνομία υψώνει φράχτες κατα μήκος της Λεωφόρου για να εμποδίσει τους διαδηλωτές. 
Είναι το δεύτερο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία του "κίτρινου γιλέκου,” που έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρη τη χώρα καθώς η δύναμή του ενισχύεται συνεχώς.
Μερικοί από τους διαδηλωτές, που προσπαθούν να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ μερικοί άλλοι είχαν ταμπέλες με συνθήματα που έγραφαν "Παραίτηση Macron,” και "Macron κλέφτη.”
Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα που πρέπει να έχουν στα οχήματά τους, όλοι οι οδηγοί στην Γαλλία, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε μεγάλους οδικούς κόμβους και σε ολόκληρη την χώρα.
Οι διαμαρτυρίες αυτές, από τα φλεγόμενα οδοφράγματα, μέχρι τα κομβόι των φορτηγών που κινούνται με αργές ταχύτητες, προκαλούν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, εμπορικά κέντρα, αλλά και βιομηχανίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης