Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ με 10,9% - Προηγείται με 37,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ

Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ με 10,9% - Προηγείται με 37,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ
H διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τριετίας
Προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ, που συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».
Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τριετίας και όπως φαίνεται , η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, ενώ σχεδόν προεξοφλείται η αυτοδυναμία της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,2% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,9% , το ΚΚΕ με 6,3%, το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.
Περαιτέρω, το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία έναντι 36% που πιστεύει το αντίθετο, αρνητικά αξιολογεί το 50% των ερωτηθέντων τη διανομή του υπερπλεονάσματος έναντι 35% που την κρίνει θετικά.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκοπήσεις με ...διαστημικές διαφορές

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης, αφού έκανε λόγο για …διαστημική διαφορά υπέρ της ΝΔ.
Ταυτόχρονα το κυβερνόν κόμμα κατηγορεί την εφημερίδα για τοξική προπαγάνδα.  

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της Ν.Δ.
Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. βρίσκεται «στο ψηλότερο σημείο της τριετίας».
Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς.
Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ.
Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης