Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος PZU: Σε υψηλό πενταετίας αυξήθηκαν τα τριμηνιαία κέρδη το γ΄ 3μηνο 2018, στα 366,75 εκατ. ευρώ

tags :
Όμιλος PZU: Σε υψηλό πενταετίας αυξήθηκαν τα τριμηνιαία κέρδη το γ΄ 3μηνο 2018, στα 366,75 εκατ. ευρώ
Tα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφτασαν σε ύψος ρεκόρ 4,07 δισ. το εννεάμηνο, κυρίως λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων στους κλάδους αυτοκινήτου και περιουσίας
Το τρίτο τρίμηνο του 2018 ο όμιλος PZU κατέγραψε τα υψηλότερα καθαρά κέρδη τριμήνου της τελευταίας πενταετίας, ύψους 366,75 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 34,6% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.
Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφθασαν το 1,26 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, οδηγώντας σε παραγωγή ρεκόρ 4,07 δισ. για το εννεάμηνο.
Η μητρική εταιρία του ομίλου, η PZU, επίσης σημείωσε κέρδη ρεκόρ κατά το τρίτο τρίμηνο, ύψους 237,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 47,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν σε τόσο υψηλή κερδοφορία ήταν: το βελτιωμένο combined ratio στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων (84,3%), τα αυξημένα λειτουργικά κέρδη στον κλάδο ζωής (26,1%), καθώς και ο περιορισμός των δαπανών.
Ο πρόεδρος της PZU, κ. Pawel Surowka, δήλωσε:
«Η εξαιρετική χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου PZU μετά την ολοκλήρωση του φετινού εννεαμήνου αντικατοπτρίζει τα πολύ καλά αποτελέσματα στους βασικούς ασφαλιστικούς κλάδους, αλλά και την αυξανόμενη συνεισφορά του τραπεζικού κλάδου. Συνολικά, αυτά είναι τα καλύτερα αποτελέσματα της τελευταίας πενταετίας» και συμπλήρωσε πως η διοίκηση του ομίλου σκοπεύει σταδιακά να αυξήσει τα διανεμόμενα μερίσματα στους μετόχους.
Επίσης ο κ. Surowka υπογράμμισε τον σταθερό προσανατολισμό της PZU στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
Έτσι, από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των συναλλαγών με πελάτες στο χώρο των απομακρυσμένων πωλήσεων, καθώς και ο βαθμός αυτοματοποίησης στη διαχείριση ζημιών και εγκαινιάστηκε ένα νέο website, σύγχρονο, καινοτόμο και φιλικό στο χρήστη.
Οι κύριες αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση εγγεγραμμένων ασφαλίστρων ήταν ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων, ο κλάδος περιουσίας και ειδικά το κομμάτι που αφορά στους εταιρικούς πελάτες και τέλος η ανάπτυξη σε άλλες χώρες, εκτός Πολωνίας.
Οι αυξήσεις αυτές εν μέρει υποσκελίστηκαν από τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στον κλάδο ατομικών ασφαλίσεων ζωής, κυρίως λόγω των χαμηλών αποδόσεων των προϊόντων unit linked που διακινούνται μέσω του bancassurance.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης