Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκίνησε την επικοινωνιακή αντεπίθεση η κυβέρνηση καθώς βλέπει ότι δημοσκοπικά δεν τραβάει

Ξεκίνησε την επικοινωνιακή αντεπίθεση η κυβέρνηση καθώς βλέπει ότι δημοσκοπικά δεν τραβάει
Η Βουλή πάντως αναμένεται να αποτελέσει το ορμητήριο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα
Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος που σταθερά αποτυπώνεται τους τελευταίους μήνες στις δημοσκοπήσεις αλλά και να βρει ξανά το επικοινωνιακό προβάδισμα.
Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί μετά και την αποτυχία της εξαγγελίας για 10.000 προσλήψεις που θα προέκυπταν μέσω της εξόδου των κληρικών από το δημόσιο, την ιστορική συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας που ναυάγησε πριν ακόμη σβήσει το μελάνι και όλη αυτή τη δυσμενή περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί με μια σειρά γεγονότων το τελευταίο διάστημα.
Αφετηρία της αντεπίθεσης αποτελεί η κατάθεση, σε πανηγυρικούς τόνους, του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού στη Βουλή με στόχο την  επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5 και ανάπτυξη 2,5%.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έδωσε έμφαση στην ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πετύχει και τη μείωση του αφορολόγητου θέμα για το οποίο ωστόσο την ίδια στιγμή εμφανιζόταν παραπάνω από επιφυλακτικός ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού είχε εγκρίνει λίγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτυπώντας ωστόσο καμπανάκι για τις αδυναμίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η οικονομία μας.
Η Βουλή πάντως αναμένεται να αποτελέσει το ορμητήριο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς έρχεται «καταιγίδα», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θετικών νομοθετημάτων για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο είναι πυκνές προκειμένου να επεξεργαστούν τα επόμενα βήματα με τα οποία η κυβέρνηση θα αφήσει πίσω της τα  ζητήματα που δεν «της βγήκαν» όπως το εκκλησιαστικό και θα προτάξει την θετική ατζέντα με στόχο να επισκιάσει τα λάθη του παρελθόντος και να πρωταγωνιστήσει μέχρι την ώρα της κάλπης.
Βεβαίως τα σκήπτρα στην θετική ατζέντα που επιδιώκει να υιοθετήσει και να επικοινωνήσει η κυβέρνηση κρατά η μη περικοπή των συντάξεων που αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο τους επόμενους μήνες από τα κυβερνητικά στελέχη καθώς μέχρι πρότινος διακυβεύονταν το πολιτικό τους μέλλον από το εν λόγω θέμα.
Δεδομένου ότι τα μηνύματα που εισέπρατταν οι βουλευτές από τις περιφέρειες που εκλέγονται στο ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων ήταν απογοητευτικά.  
Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση προσδοκούν ότι τα θετικά όπως τα χαρακτηρίζουν, αντίμετρα που ξεκινούν να υλοποιούν με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ, την επιδότηση του ενοικίου, προσλήψεις στο κοινωνικό κράτος αλλά και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, είναι ικανά να καταλαγιάσουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου και να επιτευχθεί η πολυπόθητη αντιστροφή του κλίματος.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, γνωρίζουν ότι διανύοντας προεκλογική περίοδο η χώρα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και  τα περιθώρια λάθους είναι μηδαμινά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης