Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Υποστήριξη της τρομοκρατίας η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον Demirtas

Erdogan: Υποστήριξη της τρομοκρατίας η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον Demirtas
Επίθεση Erdogan στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να ζητήσει την απελευθέρωση του Selahattin Demirtas, συνιστά υποστήριξη της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο Κούρδος αντιπολιτευόμενος "έχει το αίμα 50 ανθρώπων στα χέρια του".
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί παράνομη και αστήρικτη νομικά την κράτηση του Selahattin Demirtas στην Τουρκία, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.
Ο εκ των επικεφαλής του HDP παραμένει προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016, εδώ και δύο χρόνια δηλαδή κάτι που για το Δικαστήριο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι λόγοι δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς.
Επίσης, στην απόφασή το Δικαστήριο αναφέρει ότι η παρατεινόμενη προφυλάκιση του κ. Demirtas παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης καθώς ο διωκόμενος πολιτικός δεν μπόρεσε ουσιαστικά να λάβει μέρος στις τελευταίες εκλογές στην Τουρκία που έγιναν τον Ιούνιο του 2018.
"Η επέκταση της κράτησης έχει σκοπό να καταπνίξει τον πλουραλισμό και να περιορίσουν την ελευθερία του πολιτικού διαλόγου που είναι ο πυρήνας μίας δημοκρατικής κοινωνίας", σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Τουρκία θα πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τον Κούρδο πολιτικό.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 8 μηνών τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος, με την κατηγορία για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης