Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank, Russell Investments: H Κομισιόν δεν θα υποχωρήσει - Περαιτέρω διεύρυνση του spread

Commerzbank, Russell Investments: H Κομισιόν δεν θα υποχωρήσει - Περαιτέρω διεύρυνση του spread
Εντός της ημέρας (21/11/2018) αναμένεται η απόφαση της Κομισιόν σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019
Στην εκτίμηση ότι η Κομισιόν δεν υποχωρήσει όσον αφορά τη διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 και την αύξηση των δαπανών συγκλίνουν οι αναλυτές.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα υποχωρήσει σε αυτό το σημείο» υποστηρίζει ο Michael Leister της Commerzbank, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Πρέπει να φροντίσουν για την αξιοπιστία τους και είχαν παρόμοια σχόλια στο παρελθόν.
Έχει περάσει το σημείο όπου ενδιαφέρονταν μόνο για τα λόγια.
Η Κομισιόν θέλει δράση» πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στις πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε αλλαγές στον προϋπολογισμό, κάτι που ωστόσο διέψευσε η Lega.
Από την πλευρά του, ο David Vickers της Russell Investments εξέφρασε την εκτίμηση ότι αναμένει περαιτέρω διεύρυνση του spread πριν την εξεύρεση λύσης.
«Φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο.
Πιστεύουμε ότι η κρίση σχετικά με τον προϋπολογισμό είναι αντιμετωπίσιμη αλλά πρέπει να έρθει περισσότερος πόνος όσον αφορά τα ομόλογα πριν να βρεθεί λύση.
Όταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου φτάσει το 4% τότε έχεις κρίση φερεγγυότητας και επιστρέφει το doom loop (σσ. τράπεζες, που έχουν στην κατοχή τους κρατικά ομολόγα, δέχονται ισχυρές πιέσεις όταν τα δημοσιονομικά του κράτους επιδεινώνονται και τα ομόλογα θεωρούνται υψηλού ρίσκου.
Εξελίσσονται έτσι με τη σειρά τους σε νέο πρόβλημα για το κράτος, του οποίου η δημιοσιονομική θέση κινδυνεύει με νέα επιδείνωση») επισημαίνει ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας (21/11/2018) η Κομισιόν θα δημοσιεύσει την απόφαση της για τον ιταλικό προϋπολογισμό και αναμένεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης