Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Κίνα δεν έχει αλλάξει τις αθέμιτες πρακτικές της στο εμπόριο - Έχει προχωρήσει σε περαιτέρω παράλογες ενέργειες

ΗΠΑ: Η Κίνα δεν έχει αλλάξει τις αθέμιτες πρακτικές της στο εμπόριο - Έχει προχωρήσει σε περαιτέρω παράλογες ενέργειες
Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε μία επικαιροποίηση της έρευνας που πραγματοποιεί σχετικά με τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας
Στο γεγονός ότι η Κίνα δεν έχει αλλάξει τις εμπορικές πρακτικές της, αναφέρθηκε σήμερα (21/11) ο αντιπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, ο οποίος εξέδωσε μία επικαιροποίηση της έρευνας που πραγματοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση αναφορικά με τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας.
Ειδικότερα, το πόρισμα αποτελεί μέρος της επικαιροποίησης της έρευνας του «Τμήματος 301» που πραγματοποιεί η Ουάσιγκτον σχετικά με τις πολιτικές πνευαμτικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνολογίας της Κίνας, οι οποίες προκάλεσαν τους αρχικούς δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά αξίας 50 δισ. δολαρίων.
«Ολοκληρώσαμε αυτή την ενημέρωση ως μέρος της ενισχυμένης προσπάθειας παρακολούθησης από την κυβέρνηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Robert Lighthizer, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτή η ενημέρωση δείχνει ότι η Κίνα δεν έχει αλλάξει θεμελιωδώς τις αθέμιτες, παράλογες και στρεβλωτικές πρακτικές της, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο της έκθεσης του Μαρτίου 2018 σχετικά με την έρευνα του Τμήματος 301».
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «φαίνεται ότι έχει λάβει περαιτέρω παράλογες ενέργειες τους τελευταίους μήνες», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι η Κίνα «έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα αλλάξει τις πολιτικές της ως απάντηση στην αρχική έρευνα».
Παράλληλα, η έρευνα ανέφερε ότι παρά την χαλάρωση κάποιων περιορισμών στον τομέα της ξένης ιδιοκτησίας, «η κινεζική κυβέρνηση επέμεινε στη χρήση περιορισμών στις ξένες επενδύσεις για να απαιτήσει ή να πιέσει τη μεταφορά τεχνολογίας από εταιρείες των ΗΠΑ σε κινεζικές οντότητες».
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με το πόρισμα της έκθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης