Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,87% και τα 63,70 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανέκαμψε το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,87% και τα 63,70 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,86 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τετάρτη (21/11) το πετρέλαιο, μετά από την ισχυρή πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από την είδηση ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,87% στα 63,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,68% στα 54,86 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, το Brent απώλεσε το -7,6% της αξίας του, υποχωρώντας στα 61,71 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -7%, αγγίζοντας τα 52,77 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού σημείωσαν απροσδόκητη πτώση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, στα 439,2 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους επενδυτές, η αύξηση της ζήτησης στην Ινδία αποτέλεσε επίσης παράγοντα στήριξης για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι εισαγωγές άγγιξαν τα 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν την αγορά ενέργειας, μετά και τις προειδοποιήσει του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) για την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές εξαιτίας ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και των πολιτικών εξελίξεων.
«Εισερχόμαστε σε μία άνευ προηγουμένου περίοδο αβεβαιότητας στις αγορές πετρελαίου», δήλωσε χθες (20/11) ο επικεφαλής του ΙΕΑ, Fatih Birol, προσθέτοντας ότι, «η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ακόμη σε πολύ δύσκολο περίοδο και είναι πολύ εύθραυστη».

ΕΙΑ: Αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου για 9η συνεχή εβδομάδα

Αύξηση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/111/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Νοεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη αύξηση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που τα αποθέματα είχαν αυξηθεί επί εννέα συνεχόμενες εβδομάδες ήταν μεταξύ της 6ης Ιανουαρίου και της 3ης Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το «Reuters».
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 198.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 77.000 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια πτώση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 183.000 βαρέλια την ημέρα.

ΗΠΑ: Στις 885 μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Μείωση κατέγραψαν την τρέχουσα εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/11/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά τρεις στις 885.
Οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου παρέμειναν αμετάβλητες στις 194.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά τρεις, στις 1.079.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης