Τελευταία Νέα
Speculator

Παραίτηση βόμβα κορυφαίου τραπεζικού στελέχους;

Παραίτηση βόμβα κορυφαίου τραπεζικού στελέχους;
Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση που διαμορφώνεται στην εν λόγω τράπεζα χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα
Απρόβλεπτες εξελίξεις φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί σε μεγάλη τράπεζα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δεκαπέντε ημέρες κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Η δήλωση πρόθεσης είχε χαρακτήρα άμεσης αποχώρησης ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ζητήθηκε να υπάρξει μια ανοχή από την πλευρά του παραιτηθέντος προκειμένου να δρομολογηθεί λύση και να μην προκύψουν αναταράξεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπονομευτικά για την ίδια την τράπεζα και πιθανώς για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
Ειδικά μάλιστα όταν τις τελευταίες εβδομάδες οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση ρευστοποιήσεων και το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το εν λόγω κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος παρά το ότι έχει δηλώσει την πρόθεση να αποχωρήσει, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναλάβει προσωπικά να επιλύσει σωρεία εκκρεμών και κρίσιμων ζητημάτων για την τράπεζα όπως η ρευστοποίηση στοιχείων του ενεργητικού ή ολοκλήρωση προσπαθειών μεγάλης έκτασης αναδιαρθρώσεων.
Ωστόσο δεν προκύπτει από τις διαθέσιμες πληροφορίες ότι προχωρήσει σε ανάκληση της δηλωθείσας πρόθεσης να αποχωρήσει χωρίς αυτό να μπορεί να αποκλειστεί καθώς οι πιέσεις που του ασκούνται να παραμείνει στη θέση του είναι έντονες.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω πρόθεσης αποχώρησης δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τη δρομολόγηση λύσεων συγχώνευσης προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες που θα επιτρέψουν στο τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί υγιέστερα αλλά και να επιλυθούν μείζονα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση που διαμορφώνεται στην εν λόγω τράπεζα χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα καθώς οι δυσχέρειες που παρουσιάζονται λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης είναι συνεχείς.
Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ότι ένα τμήμα των ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο κατά το τελευταίο εικοσαήμερο σχετίζεται με ξένους insiders που έχουν λάβει γνώση των εξελίξεων που έρχονται και σπεύδουν να προφυλαχτούν ή ακόμα και να κερδοσκοπήσουν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης