Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gayno (HSBC Global Asset Management): Θετικές οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές – Με προσοχή οι επενδύσεις σε αναδυόμενες

tags :
Gayno (HSBC Global Asset Management): Θετικές οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές – Με προσοχή οι επενδύσεις σε αναδυόμενες
«Οι αγορές υποτίμησαν τις προθέσεις της Fed», τόνισε ο Olivier Gayno, κορυφαίο στέλεχος της HSBC Global Asset Management
Θετικά προσκείμενη έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών είναι η HSBC Global Asset Management, όπως τόνισε ο Olivier Gayno, επικεφαλής επενδύσεων στη μονάδα Wealth & EMEA Liquidity.
Ο κ. Gayno σε ομιλία του στην εκδήλωση «HSBC, Market Outlook 2019», η οποία πραγματοποιείται σήμερα (20/11) στην Αθήνα, εκτίμησε ότι οι αγορές υποτίμησαν τις προθέσεις της Fed, καθώς πίστεψαν ότι δεν θα προχωρούσε τόσο σύντομα σε συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων.
Τα υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ, συνέχισε το κορυφαίο στέλεχος της HSBC, είναι φυσικό να ανεβάζουν την τιμή του δολαρίου κυρίως έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.

Τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία έχει φθάσει στο ζενίθ της, ενώ αυτή της Ευρωζώνης έχει μείνει πίσω, σε ό,τι αφορά τον ρυθμό ανάπτυξής της.
Όπως προέβλεψε εάν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τους δείκτες MSCI για ΗΠΑ, Ευρώπη και Αναδυόμενες αγορές, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εάν συνεχιστεί η καλή πορεία των εταιρικών κερδών, τότε θα συνεχίσουν να ενισχύονται και οι αποτιμήσεις.

Η HSBC Global Asset Management διατηρεί ουδέτερη σύσταση για τον MSCI USA, ενώ εμφανίζεται πιο θετική αναφορικά με τις προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών, με δεδομένο ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Αναφορικά με τις αναδυόμενες αγορές εκτίμησε ότι ορισμένα assets εμφανίζονται ελκυστικά αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Αλ. Τόμπρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης