Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Περπινιάς (HSBC): Ναυτιλία και ενέργεια οι στόχοι μας στην Ελλάδα – Εισαγωγή δύο αμοιβαίων κεφαλαίων

tags :
Περπινιάς (HSBC): Ναυτιλία και ενέργεια οι στόχοι μας στην Ελλάδα – Εισαγωγή δύο αμοιβαίων κεφαλαίων
«Οι παγκόσμιες εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα που δεν την… προλαβαίνουν ούτε οι αναλυτές», τόνισε ο κ. Πιρπινιάς
Τους κλάδους για τους οποίους ενδιαφέρεται ιδιαίτερα η HSBC στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλής της μονάδας Retail Banking, Wealth Management και Marketing της τράπεζας, σε ομιλία του στην εκδήλωση «HSBC, Market Outlook 2019», η οποία πραγματοποιείται σήμερα (20/11) στην Αθήνα.
Στην ομιλία του ο κ. Πιρπινιάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι την τρέχουσα περίοδο οι  εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και αυτό δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στους αναλυτές οι οποίες «είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσουν».
Όπως τόνισε στόχος της τράπεζας είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας της αλλά και η παροχή καινοτόμων προϊόντων.
Το ενεργητικό της HSBC ξεπέρασε τα 2,6 τρισ. δολάρια, ενώ επιθυμεί να παράσχει χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στην ελληνική αγορά τόνισε ότι η τράπεζα εισήγαγε δύο αμοιβαία κεφάλαια, με στόχο  επενδύσεις σε εταιρίες που βελτίωσαν την εταιρική διακυβέρνηση.
Μεταξύ των κλάδων οι οποίοι ενδιαφέρουν την HSBC στην ελληνική αγορά είναι αυτοί ναυτιλίας, ενέργειας αλλά και ο τραπεζικός.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΗSBC είναι η μοναδική ξένη τράπεζα στην Ελλάδα, ενώ η μονάδα Retail Banking που λειτουργεί στη χώρα μας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο Wealth Management, ορισμένων premier πελατών.

Αλ. Τόμπρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης