Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Παρά την καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, τα μακροπρόθεσμα ζητήματα παραμένουν

Williams (Fed): Παρά την καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, τα μακροπρόθεσμα ζητήματα παραμένουν
Ο πρόεδρος της New York Fed τόνισε ότι η διαδικασία αύξησης των επιτοκίων από την τράπεζα θα είναι «προκαθορισμένη»
Στο γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλή κατάσταση αναφέρθηκε σήμερα (20/11) ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, John Williams, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μακροπρόθεσμα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της New York Fed δήλωσε ότι «είναι πιθανό να αυξήσουμε τα επιτόκια, αλλά αυτή η αύξηση γίνεται στο πλαίσιο μίας πολύ ισχυρής οικονομίας», διευκρινίζοντας ότι «δε βρισκόμαστε σε μία προκαθορισμένη πορεία».
«Θα προσαρμόσουμε την τρόπο με τον οποία θα εφαρμόζουμε τη νομισματική πολιτική, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο να διατηρήσουμε την οικονομία ισχυρή με χαμηλό πληθωρισμό», τόνισε ο John Williams, διευκρινίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, θα βρούμε ένα "σταδιακό μονοπάτι" ώστε να επαναφέρουμε τη νομισματική πολιτική σε πιο κανονικά επίπεδα».
Κατά την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed αναγνώρισαν ένα σύνολο κινδύνων που υπάρχουν για την τρέχουσα νομισματική πολιτική της τράπεζας, όπως είναι η ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι αναλυτές αναμένουν περισσότερες πληροφορίες από την τράπεζα αναφορικά με τις κινήσεις κατά το ερχόμενο έτος.
«Τα επιτόκια εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλά», δήλωσε ο Williams, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την οικονομία ισχυρή, να συνεχίσουμε αυτή την επέκταση όσο το δυνατόν περισσότερο», καθώς και ότι «είμαστε σε εξαιρετική θέση».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της New York Fed υπογράμμισε ότι «η ανεργία είναι πολύ χαμηλή, η οικονομία έχει πολλά θετικά σημάδια και εμείς πρέπει απλά να διατηρήσουμε μία καλή ισορροπία», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι η τράπεζα πρέπει να διατηρήσει την αμερικανική οκονομία «ισχυρή και σταθερή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης