Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ελεύθερη πτώση και το πετρέλαιο με πτώση άνω του -6% - Σε χαμηλό 13 μηνών το αμερικανικό αργό

Σε ελεύθερη πτώση και το πετρέλαιο με πτώση άνω του -6% - Σε χαμηλό 13 μηνών το αμερικανικό αργό
Ευρείες ρευστοποιήσεις και στις αγορές του μαύρου χρυσού
Σε διαδικασία ελεύθερης πτώσης, ακολουθώντας το παράδειγμα των μετοχικών αγορών, βρέθηκε το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επικείμενη αύξηση της παραγωγής εκ μέρους του ΟΠΕΚ.
Παράλληλα οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξης αποτελούν έναν ακόμη βαρίδι για την πορεία τόσο των τιμών του μαύρου χρυσού όσο και για τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Αποτέλεσμα των ισχυρών πιέσεων το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent υποχωρήσει 6,42% στα 62,50 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό βυθίστηκε 6,61% στα 53,42 δολάρια, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι προοπτικές ανόδου για τις τιμές του πετρελαίου είναι ιδιαίτερα εύθαυστες, καθώς ο «μαύρος χρυσός» έχει ήδη απωλέσει τη δυναμική της προηγούμενης συνεδρίασης.
Μέχρι στιγμής, το πετρέλαιο έχει απωλέσει περισσότερο από το -25% της αξίας του σε σχέση με τις αρχές του Οκτωβρίου, δεχόμενο πιέσεις από την παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά +25% το τρέχον έτος, στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αυξανόμενων αποθεμάτων, ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2018, οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν ακόμα και στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η πλευρά της Ρωσίας, η οποία αποτελεί στενό σύμμαχο του ΟΠΕΚ, διατηρεί περισσότερο μία στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση περικοπών.
«Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τις τρέχουσες συνθήκες όσο και τις προοπτικές για τον χειμώνα», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε μία ισορροπημένη απόφαση, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κριτήρια για αυτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης