Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Wall βρίσκεται σε bear market – Πτώση άνω του 20% για το 40% των μετοχών του S&P 500

Morgan Stanley: Η Wall βρίσκεται σε bear market – Πτώση άνω του 20% για το 40% των μετοχών του S&P 500
«Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί», τονίζει η Morgan Stanley
Ιδιαίτερα απαισιόδοξη είναι η Morgan Stanley αναφορικά με την πορεία της Wall Street, με τον κορυφαίο αναλυτή της Michael Wilson να υποστηρίζει ότι η αμερικανική αγορά βρίσκεται, ήδη, σε bear market.
Παράλληλα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα ολοκληρώσει το 2018 στις 2.750 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των αναλυτών που καλύπτουν τη Wall Street.
«Βρισκόμαστε σε bear market και καλό θα είναι οι επενδυτές να το κατανοήσουν», τονίζει ο αναλυτής του αμερικανικού χρηματοοικονομικού ομίλου.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια όσοι επενδυτές διάλεξαν να αγοράσουν όταν η αγορά βρίσκονταν στα χαμηλότερα επίπεδά της, τελικώς βγήκαν χαμένοι.
«Όχι μόνο η διακύμανση των αποτιμήσεων κατά τη διάρκεια του 2018 αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε bear market, καθώς το 40% των μετοχών του S&P 500 έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον 20% από τα υψηλά τους επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2002 όποιος επέλεξε να αγοράσει στα χαμηλά (σ.σ.: η στρατηγική που ονομάζεται «buy the dip») τελικώς είχε σημαντικές απώλειες».

Βάσει της μελέτης της Morgan Stanley η μόνη φορά που η παραπάνω στρατηγική δεν λειτούργησε ήταν όταν η αγορά βρίσκονταν σε bear market, δηλαδή το 1982, το 1990, το 2000 και το 2002.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την bear market το 1982, 1990 και 2002 ακολούθησε και ύφεση.

Ως εκ τούτου η Morgan Stanley συμβουλεύει τους επενδυτές να μην «ανοίγονται» έως ότου αυτή η τάση αντιστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης