Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio (Bridgewater): Απόλυτος εφιάλτης για τις ΗΠΑ, αν το δολάριο παύσει να είναι αποθεματικό νόμισμα

Dalio (Bridgewater): Απόλυτος εφιάλτης για τις ΗΠΑ, αν το δολάριο παύσει να είναι αποθεματικό νόμισμα
Ο Ray Dalio προειδοποιεί για το χρέος και την ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βιώσουν τον απόλυτο εφιάλτη σε περίπτωση που το δολάριο απωλέσει τον «τίτλο» του αποθεματικού νομίσματος, εκτιμά ο ιδρυτής της Bridgewater Associates (μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, διαχειρίζεται 160 δισεκ. δολάρια), Ray Dalio.
Μιλώντας στο Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος «βλέπει» αυξημένη απειλή από τα κύρια ανταγωνιστικά νομίσματα, ενώ προειδοποιεί για επικείμενη σημαντική υποχώρηση του δολαρίου.
«Ο ρόλος του δολαρίου ΗΠΑ θα υποτιμηθεί και οι αποδόσεις του χρέους σε δολάρια ΗΠΑ θα υποφέρουν.
Τότε, θα δούμε την εμφάνιση άλλων νομισμάτων (ως κύριων αποθεματικών)», είπε, χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιο συγκεκριμένο νόμισμα.
Σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε ακόμη μία φορά για τα πολύ υψηλά επίπεδα χρέους, ενώ επανέλαβε πως η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες θυμίζει αυτή της δεκαετίας του 1930 -όταν ακολούθησε η κατάρρευση.
Τούτου λεχθέντος, σημείωσε πως τότε, όπως και σήμερα, λάμβανε χώρα η νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve, οι τιμές των μετοχών κατέγραφαν ιστορικά υψηλά, ενώ παρατηρούνταν αυξημένη πολιτική πόλωση.
Παγκοσμίως, υπογράμμισε, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αναμένεται να πιέσει ακόμη περισσότερο τις χώρες με δάνεια σε δολάριο ΗΠΑ.

Forever

Διαβάστε: Dalio (Bridgewater Associates): Οι αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed «πληγώνουν» τις αγορές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης