Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλό-γερμανική πρόταση για κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης έως το 2021

Γαλλό-γερμανική πρόταση για κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης έως το 2021
Η πρόταση συζητήθηκε στο σημερινό (19/11) Eurogroup – Θα υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση, τόνισαν οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να έχει δικό της προϋπολογισμό έως το 2021, μέσω του οποίου θα μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες κρίσεις, όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας.
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Bruno Le Maire και ο Γερμανός ομόλογός του Olaf Scholz, εξέφρασαν την ελπίδα ότι η γαλλό-γερμανική πρόταση για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης θα γίνει δεκτή.
«Θέλουμε να τεθεί σε ισχύ ο προϋπολογισμός μέχρι το 2021", δήλωσε ο Le Maire σε δημοσιογράφους μετά τη σημερινή (19/11) συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο προϋπολογισμός θα βοηθούσε να επιτευχθεί μεγαλύτερη σύγκλιση και θα έχει μία «λειτουργία σταθεροποίησης» που θα μπορεί να απορροφήσει ξαφνικές οικονομικές κρίσεις, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz προσέθεσε ότι υπάρχουν, ακόμη, κάποιες χώρες που εκφράζουν αντιρρήσεις.
«Υπήρξαν ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις για την πρότασή μας.
Θεωρώ, όμως, ότι στο τέλος θα βρεθεί μία λύση που θα την υποστηρίξουν όλοι», τόνισε ο Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης