Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Ξεκίνησαν οι εισπράξεις από τα ακίνητα της Βωβός, αξίας 80 εκατ. ευρώ

tags :
Alpha Bank: Ξεκίνησαν οι εισπράξεις από τα ακίνητα της Βωβός, αξίας 80 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις ακινήτων διενεργούντα μετά τον πλειστηριασμό με στόχο να «καθαρίσουν» από τα βάρη που φέρει
Η τράπεζα συμφώνησε την πώληση δύο συγκροτημάτων με ημιτελείς κατοικίες στην Ν. Ερυθραία, ενώ βγάζει προς πώληση πέντε επαγγελματικά ακίνητα, εκτιμώμενης αξίας περί τα 80 εκατ. ευρώ.
Έσοδα από τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στην Βωβός και περιήλθαν στην κατοχή της, ως αποτέλεσμα ρύθμισης δανείων, αρχίζει να εγγράφει η Alpha Bank, αξιοποιώντας τη βελτίωση της ζήτησης για καλά επαγγελματικά ακίνητα.
Η τράπεζα προχώρησε, πριν από μερικούς μήνες, στην πώληση δύο συγκροτημάτων με ημιτελείς κατοικίες στην Ν. Ερυθραία.
Το ένα συγκρότημα αποτελείται από επτά κατοικίες και έξι υπόγειες θέσεις στάθμευσης επί οικοπέδου 7,4 στρεμμάτων, ενώ το δεύτερο από 27 κατοικίες σε οικόπεδο επί οικοπέδου 6,1 στρεμμάτων.
Πρόκειται για συγκροτήματα που ανέπτυσσε η Αρ. Βωβός, με τις εργασίες να διακόπτονται, μετά το ναυάγιο στο project του Βοτανικού και το ξέσπασμα της κρίσης.
Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα ξεκίνησε διαγωνισμό για την πώληση ενός μικρού χαρτοφυλακίου με πέντε επαγγελματικά ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων περιήλθαν στην κατοχή της τράπεζας ως αποτέλεσμα ρύθμισης δανείων της Βωβός.
Πρόκειται για κτήρια που έχουν μακροχρόνιες μισθώσεις και μάλιστα από μεγάλες εταιρείες ( Vodafone, Samsung, AXA, Porsche Hellas). Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον, τόσο από εταιρείες επενδύσεων ακινήτων ( Grivalia και Πανγαία έχουν ήδη πάρει συμβάσεις NDAs) όσο και από real estate funds όπως το GRECO.
Η Alpha εκτιμάται ότι θα εισπράξει περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ποσό από την πώληση περιουσιακών στοιχείων τα οποία ανήκαν στην Βωβός. Σημειώνεται ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Alpha Bank θα εισπράξει άλλα περίπου 50 εκατ. ευρώ από πώληση ανακτηθέντων ακινήτων.
Όπως είναι γνωστό μαζί με το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Jupiter) η τράπεζα πουλάει και ακίνητα, που περιήλθαν στην ιδιοκτησία της, ανακτήσιμης αξίας περίπου 54 εκατ. ευρώ, το 70% των οποίων βρίσκεται στην Αττική.
Οι πωλήσεις ακινήτων διενεργούνται, μετά τις αυστηρές συστάσεις της ΕΚΤ σε όλες τις εγχώριες τράπεζες να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων και να σταματήσουν να τα διακρατούν για αρκετούς μήνες, μετά τον πλειστηριασμό με στόχο αφενός να το «καθαρίσουν» από τα βάρη που φέρει, όπως απλήρωτοι φόροι (ΕΝΦΙΑ, τέλος ακίνητης περιουσίας) και τις υλικές ζημιές, αφετέρου να το πουλήσουν σε καλύτερη τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης