Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Κανείς δεν θέλει ένα νέο ’89 – Προφανείς και μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες του Σημίτη

Παπαδημούλης: Κανείς δεν θέλει ένα νέο ’89 – Προφανείς και μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες του Σημίτη
Μακάρι ο κ.Σημίτης μέσα από την έρευνα να αποδειχθεί πεντακάθαρος υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κανείς δεν θέλει ένα νέο ’89 υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με αφορμή την έρευνα που γίνεται στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για την υπόθεση του C4I.
«Είμαι αντίθετος στη γενικευμένη ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Κανείς δεν θέλει ένα νέο '89.
Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «ο κ. Σημίτης, μέσα από την έρευνα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αποφάσισε μια ελεγκτική Αρχή, να αποδειχθεί πεντακάθαρος».
«Οι πολιτικές ευθύνες του Κώστα Σημίτη είναι βαρύτατες και προφανείς, γιατί με αυτόν πρωθυπουργό, ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, που ήταν στενοί του συνεργάτες, πιάστηκαν με ολόκληρο το χέρι τους στο μέλι και τον εγκαλώ για την μακρόχρονη σιωπή του.
Από την άλλη στη δήλωσή του την τελευταία, για το άνοιγμα των λογαριασμών του, κρατάω το θετικό "ας ψάξουν ό,τι θέλουν δεν έχω να κρύψω τίποτα", αλλά με ενόχλησε πάρα πολύ - και ενόχλησε και πάρα πολύ κόσμο που τον θαύμαζε, η δήλωσή του περί "περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας".
Ο κ. Σημίτης, η οικογένεια Παπανδρέου, η δυναστεία Μητσοτάκη και Καραμανλή, τα τζάκια, είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, όχι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα ήταν μεγάλη αστοχία αυτή η δήλωσή του» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι δεν υπήρξε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο.
«Το να χάσει κανείς τη ζωή του από έναν ελεύθερο σκοπευτή έξω από τον περίβολο, δεν κοστίζει λιγότερο στη δημοκρατία και στην οικογένειά του που τον έχασε, από έναν που βρισκόταν μέσα από τον περίβολο.
Μετά τις άθλιες δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που έλεγε και λίγα χρόνια πριν, ως ορφανό του Παττακού και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κατατζαφέρη, ότι "η χούντα είχε αφήσει μια οικονομία κούκλα" κ.o.κ., ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά.
Το ερώτημα είναι:
Ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να λέει ο αντιπρόεδρός του τα ανάποδα από αυτόν, προκαλώντας την ιστορική αλήθεια και την δημοκρατία;
Είναι αδύναμος μέσα στο κόμμα του ή συνειδητά επιλέγει μια γραμμή "άσε να λέω εγώ τα περί δημοκρατίας και να έχω και τους χουντικούς Γεωργιάδη και Βορίδη να μου μαζεύουν το ακροδεξιό ακροατήριο;"
Είναι ανικανότητα και έλλειμμα ηγεσίας, ή άθλια μικροπολιτική σκοπιμότητα;» διερωτήθηκε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης