Τελευταία Νέα
Speculator

Προς μεταφορά έδρας η Eurocorp; - Τι απαντά η ΑΕΠΕΥ στο ΒΝ - Οι εξελίξεις με την Αιολική ΑΕΕΧ

Προς μεταφορά έδρας η Eurocorp; - Τι απαντά η ΑΕΠΕΥ στο ΒΝ - Οι εξελίξεις με την Αιολική ΑΕΕΧ
Οι δώδεκα μέτοχοι εκ Λουξεμβούργου και η συνέλευση της 6ης Δεκεμβρίου
(upd)Ορατό είναι το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της Eurocorp ΑΕΠΕΥ στο εξωτερικό ειδικά μετά την εκκαθάριση της Αιολικής ΑΕΕΧ και τη μετατροπή της σε Αμοιβαίο Κεφάλαιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη γίνεται προσπάθεια νέα μείωσης του κόστους παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα εξαμήνου η οποία αποτελεί βήμα διαμόρφωσης συνθηκών μετακόμισης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Ήδη η εταιρία έχει ως μέτοχο την Colbert Participations με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία ιδρύθηκε το 2014 και έχει 12 μετόχους εκ των οποίων οι 11 φυσικά πρόσωπα.
Ωστόσο, η ίδια η Eurocorp διαψεύδει το δημοσίευμα του ΒΝ.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι ο κ. Λάμπρος Κουφοπαντελής με ποσοστό 35%, η κα Ιόλη Βαλτζή-Κουφοπαντελή με 6%, ο κ. Νίκος Βερνίκος  με 15%, ο κ Ιωάννης Παγίδας με 13,5% και η Group Europlacements  AG με ποσοστό 11,9%.
Ο όμιλος Eurocorp στο εξάμηνο ενεργητικό 4,8 εκ ευρώ καθαρή θέση 3,077 εκ ευρώ ενώ η εταιρία 7,15 εκ ευρώ και 5,3 εκ ευρώ ίδια κεφάλαια.
Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας ήταν 202 χιλιάδες ευρώ και του ομίλου 165 χιλιάδες ευρώ.
Η κατώτερη επίδοση του ομίλου έναντι της εταιρίας οφείλεται στην θυγατρική Eurocorp Finance ΑΕΠΕΥ.
Η θυγατρική εταιρεία “EUROCORP FINANCE (πρώην SECURITIES) A.E.Π.Ε.Υ.” κατά την 30.06.2018 εμφανίζεται να διαθέτει ίδια κεφάλαια κατώτερα του (1/2) του µμετοχικού της κεφαλαίου.
Η διοίκηση της εταιρείας πάντως εκτιμά ότι το γεγονός δεν θέτει οποιαδήποτε σημαντική αβεβαιότητα για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας και δηλώνει αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας στο μέλλον.
Επισημαίνεται ότι η « Eurocorp Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ.» από το 2017 παρέχει τη υπηρεσία της παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις σχετικά με τη διάρθρωση του κεφαλαίου τους, την κλαδική στρατηγική και συναφή θέματα, καθώς και παροχή συμβουλών και υπηρεσιών σχετικά με συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων.
Σε ότι αφορά στην Αιολική ΑΕΕΧ οι εκκαθαριστές έχουν συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για την 6η Δεκεμβρίου και στα θέματα είναι η αντικατάσταση εκκαθαριστή και η ενημέρωση για την πορεία της εκκαθάρισης μαζί με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων έναρξης εκκαθάρισης.

Τι απαντά η Eurocorp στο ΒΝ

Σε απάντηση του δημοσιεύματος ότι η Eurocorp έχει δρομολογήσει μεταφορά έδρας, αναφέρουμε ότι καμία πρόθεση μεταφοράς δεν έχουν οι μέτοχοι της εταιρείας.
Όσο δε αφορά στην Αιολική ΑΕΕΧ, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Συνέλευση της 25 Μαΐου 2018, αποφάσισε την εκκίνηση διαδικασίας για την μετατροπή της σε ελληνικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο.
Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Πρώτη ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2018, 00:49)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης