Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά επειδή θα εκτιμήσουν θετικά τα πεπραγμένα του

Σβίγκου: Οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά επειδή θα εκτιμήσουν θετικά τα πεπραγμένα του
"Oφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ούτε τολμούσαν ούτε ήθελαν", τονίζει η Ρ. Σβίγκου
«Οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά, όχι ως το «μη χείρον βέλτιστον» απέναντι στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αλλά επειδή θα εκτιμήσουν θετικά τα πεπραγμένα του, τους αγώνες που έδωσε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και θα εμπιστευτούν τις θέσεις του για τη νέα μεταμνημονιακή περίοδο», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Kontra News».
Όπως αναφέρει, «στις εκλογές οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διακριτά πολιτικά σχέδια.
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, μείωσε την ανεργία, υλοποιεί μεγάλες, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, διευρύνει τα πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα» και τη ΝΔ που «προτείνει ένα μίγμα άγριου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίδρασης, επιδιώκει την παλινόρθωση του πελατειακού καθεστώτος που μας οδήγησε στην κρίση, θέλει να παραδώσει την Παιδεία, την Υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα στους ιδιώτες».
 «Οι πολίτες τους έχουν μάθει πια, και, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από διάφορα ΜΜΕ, παρά τα fake news, δεν θα τους κάνουν τη χάρη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
 Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρει ότι «την ώρα, που εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ούτε τολμούσαν ούτε ήθελαν να κάνουν, γιατί στήριζαν τη διαιώνιση του συστήματος εξουσίας τους και πάνω στο δημοκρατικό έλλειμμα του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι αναγκαία, λοιπόν, η αναθεώρηση του επαίσχυντου άρθρου περί ευθύνης υπουργών, η του σχετικού με την βουλευτική ασυλία, και, ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επόμενη μέρα, η προστασία των δημόσιων αγαθών, των εργασιακών δικαιωμάτων, η θέσπιση της δυνατότητας διεξαγωγής λαϊκών δημοψηφισμάτων, η γνήσια αποτύπωση των συσχετισμών με την υιοθέτηση αναλογικού συστήματος».
Αναφορικά με τη συμφωνία κράτους - εκκλησίας, η κ. Σβίγκου υπογραμμίζει ότι το σχετικό προσύμφωνο «έρχεται να επιλύσει, αφενός μια εκκρεμή περιουσιακή διένεξη δεκαετιών, με έναν αμοιβαία επωφελή τρόπο και για τις δυο πλευρές, και αφετέρου να καθορίσει το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, προασπίζοντας όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα».
Με αυτή τη συμφωνία, μάλιστα, προσθέτει, «ανοίγει ένας χώρος για προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου, στην Παιδεία και την Υγεία», που είναι  «απαραίτητες για τους πολίτες, βέβαια, και όχι για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να επιστρέψουμε στη μνημονιακή αναλογία 5 αποχωρήσεις για κάθε 1 πρόσληψη».
 «Αν κάτι μας προβληματίζει είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος και σε αυτό, αποδεικνύεται δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, κι έχει φτάσει στο απώτατο σημείο, για πρόεδρο της ΝΔ, να κατηγορεί ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο για πολιτικά παιχνίδια», τονίζει χαρακτηριστικά .
Κάνοντας αναφορά για τα σκάνδαλα στην Υγεία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θα πρέπει να διαλευκανθούν και ν΄ απαντηθούν τα ερωτήματα που προέκυψαν από την Εξεταστική, κάτι που το απαιτεί ο ελληνικός λαός.
Όπως εξηγεί, «δεν είναι μόνο ζήτημα προσώπων, αλλά και των συγκεκριμένων πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι οποίες εξέθρεψαν ένα ολόκληρο σύστημα διασπάθισης δημόσιου χρήματος και στο χώρο της Υγείας, υπέρ συγκεκριμένων ιδιοτελών συμφερόντων».
«Αυτό το πάρτι έλαβε τέλος τον Ιανουάριο του 2015 κι όλες οι σκοτεινές πτυχές του οφείλουν να έρθουν στο φως από τα αρμόδια θεσμικά όργανα», σύμφωνα με την κ. Σβίγκου.
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με την Κεντροαριστερά, απαντά ότι «η κ. Γεννηματά ταυτίζεται σε όλα τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα με την ΝΔ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη», προσθέτοντας μεταξύ άλλων  ότι «τα βαρίδια στο ίδιο της το κόμμα την τραβούν, για άλλη μια φορά, προς τα δεξιά, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός κάνουν όλο και πιο απειλητική την παρουσία τους».
«Οι εποχές απαιτούν προοδευτικές συγκλίσεις, και αυτό όσο νωρίτερα το αντιληφθεί η κ.Γεννηματά, τόσο καλύτερα και για την ίδια», όπως σημειώνει.
Τέλος, απαντώντας σε όσους αφήνουν υπόνοιες πως πίσω από την απόφαση για το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη και Χρυσοχοΐδη βρίσκονται πολιτικές σκοπιμότητες, τονίζει πως «όσο κι αν κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, η σημερινή κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στο έργο της Δικαιοσύνης και δεν πρόκειται ποτέ να αναμειχθεί».
«Η περίοδος της διακυβέρνησης Σημίτη έχει πολλές σκοτεινές πτυχές.
Ο Α. Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Παπαντωνίου, ο Θ. Τσουκάτος και ο Τ. Μαντέλης ήταν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων Σημίτη.
Θα περιμέναμε, λοιπόν, από τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, όπως και από τον ίδιο τον Κ.Σημίτη, να σταθεί αυτοκριτικά απέναντι σε αυτήν την περίοδο και στο συνολικό σύστημα διαφθοράς και ατιμωρησίας που την προσδιόρισε», προσθέτει η κ. Σβίγκου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης