Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Αχρείαστο δημοσιονομικά το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου

Αχτσιόγλου: Αχρείαστο δημοσιονομικά το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου
;Oσα  υπόσχεται η ΝΔ "αφορούν τους λίγους, την οικονομική ελίτ και τα κέρδη της", αναφέρει η Ε. Αχτσιόγλου
«Το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το θεωρούμε και αυτό αχρείαστο δημοσιονομικά», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η υπουργός Εργασίας, 'Εφη Αχτσιόγλου.
Η ίδια υποστηρίζει μάλιστα ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την ακύρωσή του», ενώ «μια κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα εφάρμοζε το μέτρο, καθώς εντάσσεται στον πυρήνα του προγράμματός της».
Η υπουργός αναφέρει ακόμη πως δεν έχει καμία βάση η συζήτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού 20 -25 ευρώ, προσθέτοντας πως «το ύψος της αύξησης είναι αντικείμενο της εν εξελίξει διαδικασίας», θα το αποφασίσει «ο υπουργός Εργασίας και θα το εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2019».
Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι οι ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση «σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2016, η οποία για πρώτη φορά συνέδεσε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών», προσθέτοντας ότι σήμερα «αξιοποιώντας τις καλές δημοσιονομικές επιδόσεις μειώνουμε τις εισφορές επιπλέον 250.000 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών».
Αναφερόμενη στις συλλογικές συμβάσεις τονίζει πως «εξετάζουμε όλες τις υπογεγραμμένες κλαδικές συμβάσεις προκειμένου να τις επεκτείνουμε και η επόμενη θα είναι αυτή των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρείες».
Ήδη, όπως αναφέρει, «έχουμε επεκτείνει 9 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 190.000 εργαζόμενους.
Αυτό σημαίνει βελτίωση των αποδοχών και των όρων εργασίας για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς».
Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι η ΝΔ «δεν υπόσχεται ελαφρύνσεις για τους πολλούς», αλλά «όσα  υπόσχεται αφορούν τους λίγους, την οικονομική ελίτ και τα κέρδη της».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης