Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ, μετά την παραίτηση Lieberman – Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές

Κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ, μετά την παραίτηση Lieberman – Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές
Ο Netanyahu δέχεται εισηγήσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών από στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού
Κατά των αναμενόμενων για πολλούς πρόωρες εκλογές, τάσσεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο οποίος  τόνισε την αναγκαιότητα η κυβέρνησή του να εξαντλήσει τη θητεία της.
Ο Netanyahu δέχεται εισηγήσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών από στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Avigdor Lieberman την Τετάρτη (14/11/2018).
Ο Lieberman παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεκτική, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της κυβέρνησης απέναντι στη βία «των Παλαιστίνιων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας».
Με την παραίτηση αυτή, η κυβέρνηση παραμένει με μία εύθραυστη πλειοψηφία.
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Moshe Kahlon, ο οποίος είναι επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Kulanu, ήταν ο πρώτος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού που ζήτησε πρόωρες εκλογές μετά την συνάντηση με τον Netanyahu την Πέμπτη (15/11).
Τις εκκλήσεις του Kahlon επανέλαβαν ο Aryeh Deru, επικεφαλής του υπερτορθόδοξου κόμματος Shas και μέλη του εθνικιστικού «Εβραϊκό Σπίτι», του οποίου ο επικεφαλής, Naftali Bennett, ζήτησε να διαδεχθεί τον Lieberman ως επικεφαλής της άμυνας, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε από τον Netanuahu.
Η απώλεια του Beitenu του Lieberman αφήνει τον Netanyahu με μόνο 61 από τις 120 έδρες στο κοινοβούλιο.
Κάθε μία από τις υπόλοιπες κυβερνητικές ομάδες έχει τώρα τη δύναμη να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, σημειώνει το Reuters.
Ο Netanyahu, ο οποίος είναι επικεφαλής του δεξιού κόμματος Likud, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Kahlon την Κυριακή (18/11) σε μια τελευταία προσπάθεια να τον πείσει να μην ρίξει την κυβέρνηση».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης