Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας στοχεύει στην επίλυση διαφορών που εκκρεμούν επί δεκαετίες

Παπαδημούλης: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας στοχεύει στην επίλυση διαφορών που εκκρεμούν επί δεκαετίες
"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Οκτώβρη 2019 είναι σαφής και ξεκάθαρη", σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη
«Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας είναι μια προωθητική συμφωνία, που στοχεύει στην επίλυση διαφορών που εκκρεμούν επί δεκαετίες, όπως το ζήτημα της αναξιοποίητης επί 80 έτη αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας», τόνισε ο  αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία free press εφημερίδα «Καρφίτσα».
Κατά τον ίδιο, πρόκειται  για συμφωνία που είναι προοδευτική και ταυτόχρονα απόλυτα ρεαλιστική, ενώ αντίστοιχες λύσεις εφαρμόζονται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, που περιλαμβάνει «συνέχιση των προοδευτικών πολιτικών, οικονομική σταθερότητα, ανάκαμψη και διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας», αλλά και στην ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, «που θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό για το ‘19».
«Όσο προχωράμε, τόσο θα βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών και θα ενισχύεται το βιοτικό επίπεδο.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Οκτώβρη 2019 είναι σαφής και ξεκάθαρη: Συνέχιση των προοδευτικών πολιτικών, οικονομική σταθερότητα και ανάκαμψη, διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας.
Με αυτή την πρόταση, και με όσα έχουμε καταφέρει, θα διεκδικήσουμε τη ψήφο του ελληνικού λαού και την επανεκλογή μας για μια ακόμη τετραετία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τις συντάξεις, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «ούτε η ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ούτε οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θίγουν τους δημοσιονομικούς μας στόχους».
Κατά τον ίδιο, «όλες οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες και στοχευμένες.
Εμείς «πάρτι» με χρήματα που δεν υπάρχουν, αλόγιστες και ακραίες σπατάλες, που μας έφεραν σε αδιέξοδα και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια, δεν πρόκειται να κάνουμε.
Αυτά είναι για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτά είναι για τις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν το ίδιο βιολί, καταστροφολογώντας καθημερινά για να δικαιολογήσουν τη δική τους ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων».
Για τις επερχόμενες ευρωοεκλογές, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι δύο είναι οι βασικές προκλήσεις για την Ευρώπη, που συνίστανται στην «ανάσχεση της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στη διαμόρφωση μια ευρύτατης, δημοκρατικής και προοδευτικής συμμαχίας».
 «Αυτό που διακυβεύεται στις προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι θεμελιώδεις, ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.
Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ευημερία, η ειρήνη και η ασφάλεια.
Αξίες που με κόπο εφαρμόστηκαν και διατηρήθηκαν, οι οποίες απειλούνται σήμερα  από την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων, που σπέρνουν το διχασμό και μίσος στις κοινωνίες, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», όπως ανέφερε.
Τέλος, στα σχόλια για ανοχή στην ανομία απάντησε ότι «δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει, καμία ανοχή» και μάλιστα «τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν διαρκή μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, ενίσχυση του περιβάλλοντος ασφάλειας και διαρκείς, βελτιωτικές κινήσεις με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών».
«Οι αντιπολιτευτικές υπερβολές της Ν.Δ, περί δήθεν τεράστιας εγκληματικότητας, βλάπτουν τη χώρα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης