Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 αγνοούμενοι στην Καλιφόρνια - Τους 71 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 αγνοούμενοι στην Καλιφόρνια - Τους 71 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές
Κάποιοι από τους αγνοούμενους μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών, αλλά να μην έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί
Πάνω από 1.000 είναι οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 71 ανθρώπους και αποτέφρωσαν χιλιάδες σπίτια.
Αυτός ο νεότερος απολογισμός με τους αγνοούμενους να αυξάνονται από 631 σε 1.011 μπορεί να μην είναι, ωστόσο, ακριβής.
Κι αυτό διότι μπορεί να έχουν γίνει διπλοεγγραφές.
Οι αρχές ενημέρωσαν επίσης ότι κάποιοι από τη λίστα των αγνοουμένων μπορεί να είναι καλά, αλλά να μην έχουν ενημερωθεί ότι τους αναζητούν ή, να μην μπορούν να επικοινωνήσουν.
Κάποιοι από τους αγνοούμενους μπορεί να είναι επίσης μεταξύ των νεκρών και να μην έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Η φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια έχει κάνει στάχτη 142 χιλιάδες στρέμματα και το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας Paradise των 27 χιλιάδων κατοίκων.
Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με σφοδρές βροχοπτώσεις την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να  βρεθούν χιλιάδες εκτοπισμένοι από την πυρκαγιά της Καλιφόρνιας, κάποιοι εκ των οποίων έχουν βρει καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους και σε σκηνές.
Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους πληγέντες, που φτάνουν τουλάχιστον τα 300 άτομα, έχουν βρει καταφύγιο στον χώρο στάθμευσης ενός πολυκαταστήματος Walmart στο Τσίκο και οι αρχές, εν αναμονή των ισχυρών βροχοπτώσεων, τους έχουν ζητήσει να φύγουν μέχρι αύριο το μεσημέρι από τον συγκεκριμένο χώρο.
Πάντως, διασώστες με ειδικά σκυλιά εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή, η οποία εκκενώθηκε από 47 χιλιάδες ανθρώπους που μετέβησαν σε καταφύγια ή, σε σπίτια συγγενών και φίλων.
Ο Trump αναμενόταν το Σάββατο 17/11 στην Καλιφόρνια, όπου μόνο το 50% της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Υπό πλήρη έλεγχο δεν αναμένεται να τεθεί πριν το τέλος του μήνα.
Υπάρχουν κι άλλα πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η κοινότητα Paradise θα πρέπει να ξαναχτιστεί από την αρχή, κάτι που μπορεί να πάρει χρόνια.
Στις έρευνες συμμετέχει και ο στρατός, ενώ μεταξύ των οκτώ νέων νεκρών που εντοπίστηκαν ήταν η Paula και ο Randall Dodge 70 και 67 ετών αντίστοιχα.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχαν ταυτοποιηθεί οι σοροί των Εrnest Foss, 65 ετών, Jesus Fernadez, 48 ετών, και Carl Wiley 77 ετών.
Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι επιχειρήσεις έρευνας μπορεί να κρατήσουν αρκετές βδομάδες ακόμα.
Κάποιοι κάτοικοι έκαναν μηνύσεις ενάντια σε μία τοπική εταιρία ηλεκτρικού, ισχυριζόμενοι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καλώδια υψηλής τάσης.
Ιστορικά η περίοδος των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια αρχίζει το καλοκαίρι και ολοκληρώνεται στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι στο μέλλον μπορεί να κρατάει όλο τον χρόνο.
Η χαμηλή υγρασία, οι θερμοί άνεμοι και ένα ξηρό έδαφος μετά από έναν άνομβρο μήνα, συνετέλεσαν στη γιγάντωση της φωτιάς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης